ΤΟΠΙΚΑ

Ισχνή συμμετοχή, ελάχιστες παρουσίες

ισχνή-συμμετοχή-ελάχιστες-παρουσίες-36469

Χαμηλά τα απεργιακά ποσοστά στην ΑΔΕΔΥ στη χθεσινή κινητοποίηση για το ασφαλιστικό

Ισχνή η χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση των δημοσίων υπαλλήλων έξω από το Νοσοκομείο Βόλου στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ ενάντια στο ασφαλιστικό. Τα ποσοστά συμμετοχής δεν προσέγγισαν σε μία περίπτωση τη μεγάλη απεργία που είχε γίνει τον προηγούμενο Φεβρουάριο με αποτέλεσμα «να νεκρώσουν» τα πάντα και δεν ξεπέρασε κατά μέσο όρο το 35% στις δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες.

Στη συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο Βόλου συγκεντρώθηκαν μαζί με τους νοσοκομειακούς γιατρούς και τους εργαζόμενους της ΠΟΕΔΗΝ, δάσκαλοι, δημοτικοί υπάλληλοι και εργαζόμενοι άλλων δημοσίων υπηρεσιών. Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ με επικεφαλής το νέο πρόεδρο Φίλλιπο Κωνσταντινίδη για μία ακόμη φορά κάλεσε τους εργαζόμενους να παραμείνουν σε επαγρύπνηση καθώς μέσα στη Μ. Εβδομάδα όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι θα κατατεθεί το επίμαχο νομοσχέδιο του ασφαλιστικού, εκφράζοντας παράλληλα τον προβληματισμό για το γεγονός ότι παρά τη σοβαρότητα του θέματος, δεν υπήρξε η ανάλογη ανταπόκριση των εργαζομένων.

Στο ψήφισμα που διαβάστηκε στην απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο Βόλου μεταξύ άλλων τονίζεται:

«Η βίαιη μνημονιακή, νεοφιλελεύθερη «μεταρρύθμιση» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική λιτότητας των Κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, έρχεται να προστεθεί στους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους, στην αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια, στην αύξηση των εισφορών για την περίθαλψη στους ήδη συνταξιούχους καθώς και στις νέες μειώσεις σε παροχές και συντάξεις για όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων και συνταξιούχων, σημερινών και μελλοντικών.

Παράλληλα, με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο η Κυβέρνηση προωθεί νέες σημαντικές αυξήσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους για να εξασφαλίσει την είσπραξη πρόσθετων φορολογικών εσόδων ύψους 2 δισ. ευρώ το 2016 και το 2017. Τα νέα μέτρα στο ασφαλιστικό μαζί με την υπερφορολόγηση των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιστημόνων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγρ οτών κλπ, φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και στέλνουν τη νεολαία στην ξενιτιά».

Τέλος, ζητείται αποκλειστικά Δημόσιο Ασφαλιστικό Σύστημα, που θα λειτουργεί με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες και να πληρώσουν οι εργοδότες και το κράτος την κρίση του ασφαλιστικού συστήματος.

Επίσης να έχουν ελεύθερα και χωρίς προϋποθέσεις δωρεάν περίθαλψη από ένα αποκλειστικά δημόσιο υγειονομικό σύστημα, όλοι οι πολίτες που διαμένουν στη χώρα Ελληνες ή μετανάστες, εργαζόμενοι ή άνεργοι, άμεση χρηματοδότηση όλων των Ταμείων για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τους δικαιούχους κ.α.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου