ΤΟΠΙΚΑ

Απόσυρση του τρίτου μνημονίου ζητά η ΑΔΕΔΥ

απόσυρση-του-τρίτου-μνημονίου-ζητά-η-α-421241

Χαμηλά τα ποσοστά συμμετοχής στο Βόλο στη χθεσινή απεργία

Την απόσυρση της συμφωνίας που περιλαμβάνει ένα τρίτο μνημόνιο με σκληρά μέτρα ζήτησαν χθες στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης οι δημόσιοι υπάλληλοι του Βόλου.

Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ συμμετείχε στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο του δημοσιοϋπαλληλικού κόσμου αντιδρώντας στα νέα μέτρα. Η συμμετοχή ωστόσο στην απεργία δεν ήταν η αναμενόμενη καθώς δεν ξεπέρασε το 30% σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τη συνδικαλιστική οργάνωση.

Αντιπροσωπεία του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ με επικεφαλής τον πρόεδρο Δημ. Κουτσούκο και τον πρόεδρο του ΕΚΒ Θαν. Παπαδημόπουλο που εις ένδειξη συμπαράστασης βρέθηκε δίπλα στα σωματεία της ΑΔΕΔΥ έγινε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων Σωματείων Εργαζομένων δασκάλων, ΟΤΑ, Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, ΙΚΑ, Νοσοκομείου, Κέντρων Υγείας, Δικαστηρίων, Σωφρονιστικών Υπαλλήλων και Λιμενικού Σώματος. στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ-ΟΤΑ, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην ψήφιση αυτής της συμφωνίας και κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Στο ψήφισμα που εξέδωσε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και παραδόθηκε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, καταγγέλλεται η συμφωνία η οποία – όπως τονίζεται – θα επιφέρει:

Αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση από το δημόσιο, δημοσιονομικά – αυτόματη περικοπή δαπανών, αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων από ιδιωτικούς μάνατζερ, μόνιμη κινητικότητα στο δημόσιο τομέα, ενιαίο μισθολόγιο που θα επιφέρει κάθετες μειώσεις στους μισθούς και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Επίσης όπως τονίζεται δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούν οι εργαζόμενοι νέα αύξηση των άμεσων και έμμεσων φόρων, μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και αύξηση του φόρου αλληλεγγύης.

«Οι δημόσιοι υπάλληλοι αγωνίζονται για να μην ψηφιστεί το νέο αντιλαϊκό μνημόνιο, για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και για την αθέτηση αποπληρωμής και τη μονομερή διαγραφή του χρέους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου