ΤΟΠΙΚΑ

Ρολά αύριο στο Δημόσιο στο Βόλο

ρολά-αύριο-στο-δημόσιο-στο-βόλο-425425

Απεργούν οι υπάλληλοι ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

Εικοσιτετράωρη απεργία αύριο στο Δημόσιο προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Το Νομαρχιακό Τμήμα Μαγνησίας συμμετέχει στην κινητοποίηση, ενώ σήμερα συγκαλείται το γενικό συμβούλιο των πρωτοβάθμιων σωματείων στο Βόλο για να ενημερωθούν όλοι οι κλάδοι για την απεργία.

Προκηρύσσοντας 24ωρη απεργία την ημέρα της ψηφοφορίας στη Βουλή, η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της «καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα να δώσουν μαζικά το παρόν στην απεργία. Εκφράζοντας την αντίθεσή της η ΑΔΕΔΥ στη νέα συμφωνία, η συνομοσπονδία των δημοσίων υπαλλήλων αναφέρει ότι: «Αγωνιζόμαστε για να μην ψηφιστεί το νέο αντιλαϊκό μνημόνιο. Ζητούμε ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, αθέτηση αποπληρωμής και μονομερή διαγραφή του χρέους. Συνεχίζουμε τους αγώνες μας, καθημερινά στους δρόμους και στις πλατείες. Προκηρύσσουμε 24ωρη απεργία την ημέρα ψήφισης της αντιλαϊκής συμφωνίας. Καλούμε τις Ομοσπονδίες και τα σωματεία να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις, καταλήψεις, συγκεντρώσεις στους χώρους εργασίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη Ομοσπονδιών και Σωματείων προτρέπουν ήδη την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να αποφασίσει, τις αμέσως επόμενες μέρες, τη συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. «Οι εργαζόμενοι -όπως υπογραμμίζει- στο Δημόσιο μαζί με τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους βροντοφωνάζουμε: Οχι στα μνημόνια, όχι στη λιτότητα, όχι στη φοροληστεία, αγώνας μέχρι τη νίκη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου