ΤΟΠΙΚΑ

Βγαίνουν στο δρόμο για το ασφαλιστικό

βγαίνουν-στο-δρόμο-για-το-ασφαλιστικό-271658

To ασφαλιστικό, οι νέες μειώσεις στις συντάξεις και οι αλλαγές προς το χείριστο στο φορολογικό βγάζουν τα συνδικάτα στο δρόμο.

Το ΕΚΒ συνεδριάζει την ερχόμενη Τρίτη για να επικυρώσει την απόφαση για απεργία στις 12 Νοεμβρίου. Σήμερα στις 6.30 το απόγευμα συγκαλείται ευρεία σύσκεψη και στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ με τα πρωτοβάθμια σωματεία που επίσης θα συμμετέχουν στην απεργία. Στη σύσκεψη θα προεδρεύσει από την Αθήνα το μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ Στ. Κουτσουμπέλας.

Ενόψει της απεργίας το ΕΚΒ χθες σε ανακοίνωσή του απευθύνοντας κάλεσμα προς όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους εργαζόμενους τονίζει τα εξής: «Τα νέα φορομπηχτικά μέτρα, η ισοπέδωση μισθών και συντάξεων, η διάλυση της κοινωνικής πρόνοιας, και οι θηριώδεις και επώδυνες ανατροπές που θα φέρουν οι νέες ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό στην κοινωνική ασφάλιση, είναι μια μικρή μόνον «πρόγευση» από όσα προβλέπεται να ακολουθήσουν, στην πορεία εφαρμογής του πρώτου «αριστερού» μνημονίου!

Από αυτή την σύνθλιψη των εργασιακών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων, δεν υπάρχει Κλάδος, δεν υπάρχει Κοινωνικό στρώμα (πλην των εχόντων και κατεχόντων), που να μην θίγεται! Δεν υπάρχει εργαζόμενος, συνταξιούχος, επαγγελματίας, αγρότης, μικροβιοτέχνης και καταστηματάρχης που να μην καταληστεύεται και συνθλίβεται, χάριν των Τραπεζών, χάριν των Βιομήχανων και των ισχυρών».

Επικρίνεται επίσης ως «εξωφρενικό» το πόρισμα της επιτροπής σοφών και επισημαίνεται ότι « στην περιοχή μας, Βιομήχανοι και λοιποί εργοδότες, ενθαρρυμένοι από την μνημονιακή λαίλαπα και τις μεγάλες ανατροπές που φέρνει στο Νομοθετικό Πλαίσιο που στήριζε και κατοχύρωνε τα στοιχειώδη, τουλάχιστον, δικαιώματα των εργαζομένων, προχωρούν στα πρώτα «δείγματα γραφής» τους!»

«Η κινητοποίηση αυτή -καταλήγει το ΕΚΒ- πρέπει να τους «κόψει τον βήχα»! Οι συνάδελφοι στη ΒΙΣ, στη Χαλυβουργία, βρίσκονται σήμερα στη θέση που θα βρεθούμε όλοι εμείς αύριο, εάν δεν πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, εάν δεν αντισταθούμε! Η απεργία στις 12 Νοεμβρίου πρέπει να μας βρει όλους στον δρόμο! Εργαζόμενους και του Ιδιωτικού και του Δημόσιου Τομέα! Επαγγελματοβιοτέχνες, Εμπόρους, Αγρότες, Αλιείς Κτηνοτρόφους!

Αυτή η Απεργία δεν πρέπει να έχει απόντες και, φυσικά ούτε «υπερπατριώτες» με «λάβαρα» και «χρωματιστές» σημαίες! Μόνη μας «σημαία» η ενότητα και η συσπείρωση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου