ΤΟΠΙΚΑ

«Αυθαίρετη η μεταφορά της λαϊκής στην Αγίων Αναργύρων»

αυθαίρετη-η-μεταφορά-της-λαϊκής-στην-845267

Τονίζει η παράταξη «Βόλος – Ανατροπή – Δημιουργία» με αφορμή τη μετακίνηση των πάγκων του Σαββάτου από την οδό Νικηταρά

Για παράβαση κανόνων που συνιστούν αυθαίρετη τη μεταφορά της λαϊκής αγοράς οπωρολαχανικών από την οδό Νικηταρά στην οδό Αγίων Αναργύρων, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Βόλος – Ανατροπή – Δημιουργία».

Η λαϊκή αγορά οπωρολαχανικών του Σαββάτου άρχισε να λειτουργεί από το προηγούμενο Σάββατο σε νέα οδό, την Αγίων Αναργύρων.

Όπως καταγγέλλει η παράταξη της β’ ελάσσονος μειοψηφίας, «η δημοτική αρχή δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον κακό χαρακτήρα και τις αδυναμίες της και επέλεξε να κάνει την απαράδεκτη υπέρβαση της νομιμότητα των ενεργειών της. Αλλαξε με το έτσι θέλω και κατά παράβαση των ισχυόντων κανόνων, μεταξύ των οποίων και η επιλογή του χώρου, τον χώρο λειτουργίας της λαϊκής αγοράς μεταφέροντας τον από την οδό Νικηταρά στην οδό Αγίων Αναργύρων».

Σύμφωνα με την παράταξη από τις ισχύουσες διατάξεις προβλέπεται η έκδοση τροποποίησης του υφιστάμενου κανονισμού λειτουργίας, στον οποίο δεν προέβη ο Δήμος Βόλου, ενώ επιπλέον δεν ζήτησε τη γνώμη της αρμόδιας Αστυνομικής Αρχής για τις επιπτώσεις από την λειτουργία της στην οδό Αγίων Αναργύρων.

«Είναι προφανές ότι η μεταφορά της λαϊκής αγοράς εντάσσεται σε μικροπολιτικά συμφέροντα της Δημοτικής Αρχής και στο μόνιμο επιχείρημά της ότι «εμάς ψήφισε ο κόσμος, εμείς αποφασίζουμε».

Καταγγέλλουμε την δημοτική αρχή και την καλούμε να συμμορφωθεί με τα αυτονόητα», αναφέρει μεταξύ άλλων η παράταξη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου