ΤΟΠΙΚΑ

Τέσσερις προσφορές για το πάρκινγκ της Φιλελλήνων

τέσσερις-προσφορές-για-το-πάρκινγκ-τη-845285

Κατατέθηκαν στο Τμήμα Δημοτικής Περιουσίας και Κληροδοτημάτων – Η υψηλότερη αφορά σε ετήσιο μίσθωμα 371.000 ευρώ

Τέσσερις προσφορές από εταιρείες για την εκμετάλλευση του πάρκινγκ της Φιλελλήνων, το οποίο ολοκληρώνεται και εντός του Δεκεμβρίου αναμένεται να εγκαινιαστεί, κατατέθηκαν στο Τμήμα Δημοτικής Περιουσίας και Κληροδοτημάτων Βόλου. Πρόκειται για προσφορές, που κατατέθηκαν μετά τη διπλή άγονη δημοπρασία που έγινε στις 25 Αυγούστου και την 1η Σεπτεμβρίου, με το δημοτικό συμβούλιο να καλείται να επιλέξει είτε την υψηλότερη με απευθείας συμφωνία, είτε να προχωρήσει σε νέα φανερή δημοπρασία.

Οπως είναι γνωστό το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την εκμίσθωση του πολυώροφου σταθμού στάθμευσης αυτοκινήτων στη Φιλελλήνων και για το σκοπό αυτό διενήργησε διπλή δημοπρασία που όμως βγήκε άγονη.

Σύμφωνα με τον νόμο «η εκμίσθωση ακινήτων των Δήμων και των Κοινοτήτων γίνεται με δημοπρασία. Η δημοπρασία επαναλαμβάνεται υποχρεωτικά για μία φορά, εάν δεν παρουσιάστηκε κανένας πλειοδότης. Αν η δημοπρασία δεν φέρει αποτέλεσμα, η εκμίσθωση μπορεί να γίνει με απευθείας συμφωνία, της οποίας τους όρους καθορίζει το δημοτικό συμβούλιο».

Προσφορές στο τμήμα Δημοτικής Περιουσίας και Κληροδοτημάτων Βόλου κατατέθηκαν από τις εταιρείες:

371.000 ευρώ ετησίως από τη μονοπρόσωπη ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία HELLENICANN MONΟΠΡΟΣΩΠΗ A.E., με διακριτικό τίτλο HELLENICANN A.E, που εδρεύει στον Βόλο επί της οδού Δημητρίου Πολιορκητού αριθμ. 42, με διαχειρίστρια την Γκαλίνα Τσατσανίδου.

132.000 ευρώ ετησίως από την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία ΕΜΠΟΡΙΚΗ A.E., που εδρεύει στον Βόλο επί της οδού Φαναριωτών αριθμ.1, με διευθύνουσα σύμβουλο την Ασημίνα Γεωργάκου.

192.000 ευρώ ετησίως από την υπό σύσταση ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία CLEVER CITY VOLOS S.A., με διευθύνουσα σύμβουλο τη Γεωργία Κόλλια. Στην ίδια προσφορά περιλαμβάνεται και η ρήτρα bonus καλής συνεργασίας, ήτοι σε περίπτωση που η εταιρεία πραγματοποιήσει κέρδη τα οποία υπερβαίνουν την αξία του ετήσιου ενοικίου θα επιστρέφει το 25% της υπερβάλλουσας αυτής αξίας στον Δήμο Βόλου ως προσαύξηση ενοικίου για το συγκεκριμένο οικονομικό έτος και

200.000 ευρώ ετησίως από τη μονοπρόσωπη εταιρεία ΙΚΕ με την επωνυμία MANOLLO GROUP ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ IKE., που εδρεύει στον Βόλο επί της οδού Ροστόβ αριθμ,56, με διαχειριστή τον Εμμανουήλ Πολυδούλη.

Με βάση τις παραπάνω προσφορές το δημοτικό συμβούλιο μπορεί με απόφασή του είτε να επιλέξει μία από αυτές με απευθείας συμφωνία και στην ίδια απόφασή του θα πρέπει να καθορίσει και τους όρους αυτής της συμφωνίας, είτε να διενεργηθεί νέα φανερή πλειοδοτική δημοπρασία.

Στο δημοτικό συμβούλιο που συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί διά περιφοράς προκρίνεται ως πιο συμφέρουσα η οικονομική προσφορά των 371.000 ευρώ ετησίως που μάλιστα υπερβαίνει την τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας που ήταν οι 360.000 ευρώ.

44 θέσεις για περιοίκους και 22 για το Π.Θ.

Σημειώνεται ότι το πολυώροφο κτίριο θα περιλαμβάνει 252 θέσεις στάθμευσης. Από αυτές οι 44 θέσεις από 22 στο ε’ και στ’ υπόγεια προορίζονται για τους περιοίκους έναντι 60 ευρώ το μήνα

προκειμένου να αντισταθμιστεί η όχληση που θα προκαλείται από τη λειτουργία του πάρκινγκ και επιπλέον 22 θέσεις στο ζ’ υπόγειο θα δοθούν για την εξυπηρέτηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έναντι 80 ευρώ τον μήνα.

Οι θέσεις στάθμευσης που θα εκμισθώνονται με την ώρα θα δίνονται χωρίς διάκριση σε όσους τις ζητούν με τη σειρά άφιξης.

Ως τιμή στάθμευσης ορίζεται το ποσό των 2 ευρώ για την πρώτη μιάμιση ώρα και ακολούθως ο μισθωτής δύναται να καθορίζει ελεύθερα τις τιμές στάθμευσης καθ΄ όλη τη διάρκεια της μίσθωσης και τους όρους εφαρμογής τους.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου