ΤΟΠΙΚΑ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο Λεβεντέρη

κλιμακώνουν-τις-κινητοποιήσεις-τους-840540

Αν δεν ανακληθούν οι απολύσεις

Οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία Λεβεντέρης θα συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες τις καθημερινές τετράωρες στάσεις εργασίας προκειμένου να ανακληθούν οι τρεις απολύσεις που έγιναν μέσα στο εργοστάσιο προκαλώντας νέα αναταραχή στο χώρο δουλειάς.

Χθες στο εργοστάσιο μετέβη ο πρόεδρος του Συνδικάτου Ηλεκτρολόγων Μαγνησίας και οργανωτικός γραμματέας του ΕΚΒ Βαγγέλης Χαντζιάρας ο οποίος ξεκαθάρισε στον διευθυντή του εργοστασίου πως δεν είναι δυνατόν η μονάδα να λειτουργεί χωρίς ηλεκτρολόγο και ζήτησε να ανακληθούν οι τρεις απολύσεις που έγιναν – μία εκ των οποίων και του μοναδικού ηλεκτρολόγου στο εργοστάσιο – και έθεσε την εταιρεία προ των ευθυνών της καθώς, όπως τόνισε, υπάρχει θέμα ασφάλειας του προσωπικού αλλά και των εγκαταστάσεων ελλείψει ηλεκτρολόγου.

Ανάκληση των απολύσεων ζητά επίσης το ΕΚΒ που καταγγέλλει την εταιρεία για τη στάση της, ενώ χθες στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε επίσης ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» και βουλευτής του ΚΚΕ Κων. Στεργίου μαζί με άλλα μέλη του συνδικάτου.

Χθες η συμμετοχή στην κινητοποίηση ήταν καθολική, ενώ όπως τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Απόστολος Τάκος, μέλος του σωματείου των εργαζομένων στη Λεβεντέρης εάν τις επόμενες ημέρες η εταιρεία δεν πάρει πίσω τις απολύσεις οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν.

Στην ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου καταγγέλλει την εταιρεία για τις απολύσεις και ζητά να επιστρέψουν στην εργασία τους οι απολυμένοι.

Η Διοίκηση του Συνδικάτου Ηλεκτροτεχνιτών & Μισθωτών Ηλεκτρολόγων Ν. Μαγνησίας εξάλλου κάνει λόγο για «εργοδοτική κυνικότητα» και υπογραμμίζει ότι ειδικά η απόλυση του μοναδικού ηλεκτρολόγου δημιουργεί και μείζον πρόβλημα ασφάλειας για τους λοιπούς εργαζόμενους και τις εγκαταστάσεις, καθώς δεν υπάρχει άλλος εργαζόμενος με αυτή την ειδικότητα στο εργοστάσιο.

«Καλούμε -σημειώνει χαρακτηριστικά- την εταιρεία να ανακαλέσει άμεσα τις τρεις απολύσεις, αλλά και να αναλογισθεί την ευθύνη που εξ ολοκλήρου αναλαμβάνει, από εδώ και πέρα, για τις συνέπειες και τους κινδύνους που εγκυμονεί η έλλειψη ηλεκτρολόγου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου