ΤΟΠΙΚΑ

Nα ανακληθούν οι απολύσεις στη ΒΕΜΕΚΕΠ, ζήτησε ο Κ. Στεργίου

nα-ανακληθούν-οι-απολύσεις-στη-βεμεκεπ-1765

Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή από το βουλευτή του ΚΚΕ

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστα Στεργίου συζητήθηκε στη Βουλή που αφορούσε τις απολύσεις στη ΒΕΜΕΚΕΠ και την συνδικαλιστική δίωξη και απόλυση της Τασσολάμπρου Χρυσούλας από την ίδια βιομηχανία. Ο βουλευτής απευθυνόμενος στον υπουργό εργασίας Γ. Κατρούγκαλο τόνισε ότι η ερώτηση αφορά γενικότερα την προστασία εργαζομένων και συνδικαλιστών, μέσα στις σημερινές συνθήκες όπου οι εργασιακές σχέσεις έχουν γίνει «λάστιχο» όπως είπε και ζήτησε την προστασία εργαζομένων, οι οποίοι έχουν το θάρρος, την τόλμη και μπαίνουν μπροστά, έχουν τη πεποίθηση ότι πρέπει ως εργαζόμενοι να έχουν προστασία, να διεκδικούν και να έχουν μία εργασιακή ζωή, η οποία να τους επιτρέπει να έχουν αξιοπρέπεια στο χώρο δουλειάς αλλά και γενικότερα στη ζωή τους.

Ο κ. Στεργίου έκανε γνωστό ότι στις 31 Μαρτίου η βιομηχανία ΒΕΜΕΚΕΠ, που έχει έδρα τη Β’ ΒΙΠΕ Βόλου, προχώρησε σε απόλυση συνδικαλιστικού στελέχους, υπογραμμίζοντας ότι η κ. Τασολάμπρου Χρυσούλα, είναι εκλεγμένη ταμίας του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου και αντιπρόσωπος από το Επιχειρησιακό Σωματείο στην ΠΟΕΜ και στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Οπως ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ «Οι εργοδότες αξιοποιούν όλο το νομοθετημένο αντεργατικό οπλοστάσιο το οποίο διατηρείται κι ενισχύεται και από τη σημερινή συγκυβέρνηση και ρώτησε τον Υπουργό τι μέτρα θα πάρει και ποιες θα είναι οι πρωτοβουλίες για να ανακληθεί η συγκεκριμένη απόλυση της συνδικαλίστριας από τη βιομηχανία της ΒΕΜΕΚΕΠ και τι μέτρα θα πάρει γενικότερα το Υπουργείο για να σταματήσει η επιβολή των αντεργατικών μέτρων απέναντι στους εργαζόμενους.

Ο υπουργός απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση αποδέχτηκε ότι «υπάρχει εργασιακή ζούγκλα» και «ότι η σχέση εργασίας με μπλοκάκι υποκρύπτει σχέση αορίστου χρόνου, γιατί ξέρουμε ότι το μπλοκάκι δεν είναι στις περισσότερες περιπτώσεις πραγματική σύμβαση παροχής υπηρεσιών, αλλά εξαρτημένη εργασία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου