ΤΟΠΙΚΑ

Ερώτηση Κ. Στεργίου για ΒΕΜΕΚΕΠ

ερώτηση-κ-στεργίου-για-βεμεκεπ-22830

Επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Εργασίας με θέμα «Να σταματήσει η εργοδοτική τρομοκρατία και η συνδικαλιστική δίωξη στη ΒΕΜΕΚΕΠ Α.Β.Ε.Ε.» κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ κ. Κων. Στεργίου.

Ειδικότερα αναφέρει:

«Οι διώξεις και η επιχείρηση τρομοκράτησης και εκφοβισμού των εργαζομένων από τους βιομήχανους, που αξιοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική και το αντεργατικό οπλοστάσιο τόσο της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Πριν από λίγες μέρες προστέθηκε ακόμη μια συνδικαλιστική δίωξη από την εργοδοσία της εταιρείας Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Μεταλλικές Κατασκευές Επικαλύψεις Α.Β.Ε.Ε. (ΒΕΜΕΚΕΠ Α.Β.Ε.Ε.), που λειτουργεί στη Β’ ΒΙΠΕ Βόλου. Η εταιρεία, στις 31 Μάρτη, προχώρησε σε ακόμη δύο απολύσεις εργαζομένων. Η μια εξ’ αυτών αφορά την απόλυση της Τασολάμπρου Χρυσούλας και πρόκειται για ξεκάθαρη συνδικαλιστική δίωξη. Η εργαζόμενη είναι ταμίας του Δ.Σ. του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» Ν. Μαγνησίας, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου και αντιπρόσωπος του σωματείου της ΒΕΜΕΚΕΠ στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ) και στο Ε.Κ.Β.

Η διεύθυνση της εταιρείας εδώ και καιρό είχε εκφράσει την ενόχλησή της για τη συνδικαλιστική της δράση μέσα και έξω από το εργοστάσιο. Η εκλογή της εργαζόμενης στη διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου και ιδίως η πρωτοπόρα δράση της στο σωματείο των εργαζομένων της εταιρείας, με το οποίο οι συνάδελφοί της την εξέλεξαν αντιπρόσωπο στην ΠΟΕΜ και στο ΕΚΒ, αποτέλεσαν για την εταιρεία κόκκινο πανί και προχώρησε στην απόλυσή της.

Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη απόλυση είναι μια προκλητική συνδικαλιστική δίωξη, την οποία καταδίκασαν με αποφάσεις τους δεκάδες σωματεία εργαζομένων στο Βόλο, μεταξύ των οποίων το ΕΚΒ, το Ν.Τ. Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕΜ.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός, ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:

  • Να ανακληθεί η εκδικητική απόλυση της εργαζόμενης από τη ΒΕΜΕΚΕΠ Α.Β.Ε.Ε. στη Β’ ΒΙΠΕ Βόλου και να σταματήσουν οι τρομοκρατικές απολύσεις.
  • Να σταματήσει κάθε προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου