ΤΟΠΙΚΑ

Δυναμική πορεία κατά του ασφαλιστικού

δυναμική-πορεία-κατά-του-ασφαλιστικο-83647

Από πρωτοβάθμια σωματεία και φορείς στο Βόλο που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους και στους πρόσφυγες

Την άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού ζήτησαν σωματεία και εκπρόσωποι φορέων που συμμετείχαν χθες στο συλλαλητήριο που έγινε στην Πλατεία Πανεπιστημίου στο Βόλο. Στη σκιά του προσφυγικού, οι διαδηλωτές εξέφρασαν επίσης αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες ζητώντας απευθείας μεταφορά των προσφύγων που φτάνουν στην χώρα μας στη χώρα προορισμού τους με ευθύνη και χρηματοδότηση από Ε.Ε. και ΟΗΕ και μέτρα για την αξιοπρεπή διαμονή και υγιεινή διατροφή των προσφύγων για το χρονικό διάστημα που θα μείνουν.

Καταδίκασαν επίσης την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και ξεκαθάρισαν ότι δεν θα επιτρέψουν να γίνει το λιμάνι του Βόλου ορμητήριο των Νατοϊκών πλοίων.

Στη συγκέντρωση χαιρέτησαν η κ. Λίλα Πέτρου εκ μέρους του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών, ο κ. Γιάννης Παπαδημητρίου εκ μέρους των Δικαστικών Υπαλλήλων του Πρωτοδικείου και ο Θύμιος Πατσιαρίστος εκ μέρους των φοιτητικών συλλόγων.Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» Κων. Στεργίου που κάλεσε τα συνδικάτα σε επαγρύπνηση υπογραμμίζοντας ότι «όποτε τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο, θα πραγματοποιηθεί 48ωρη απεργία σε όλα τα σωματεία.«Το σημερινό μας συλλαλητήριο -τόνισε ο Κων. Στεργίου- που διοργανώνουν σωματεία, σύλλογοι, φορείς, επιτροπές αγώνα με το συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων δίνει άλλη μια απάντηση στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για το αντιασφαλιστικό έκτρωμα που προωθεί.

Η συσπείρωση που πετύχαμε ενοχλεί τον μηχανισμό εργοδοσίας κυβέρνησης που εκφράζεται από συγκεκριμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και προσπαθεί με τυχοδιωκτικά ψέματα να αποτρέψει αυτό το οποίο φοβάται το σύστημά τους, δηλαδή την πραγματική ενότητα της εργατικής τάξης.

Χαιρετίζουμε τον ηρωικό αγώνα τις μικρομεσαίας αγροτιάς οι οποίοι μετά από 40 μέρες στα μπλόκα παραμένουν σε αγωνιστική ετοιμότητα για νέο γύρο κινητοποιήσεων μαζί με τους εργαζόμενους με τα άλλα λαϊκά στρώματα. Ήδη έχουν εξαγγείλει την συμμετοχή τους στην 48ωρη απεργία που κήρυξαν τα εργατικά συνδικάτα σε περίπτωση που η κυβέρνηση φέρει τελικά το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό στην Βουλή. Στα εργοστάσια της περιοχής μας έχει ξεκινήσει νέο κύμα επίθεσης από τους βιομήχανους. Απολύσεις και χτύπημα δικαιωμάτων σε ΙΜΑΣ, ΛΕΒΕΝΤΕΡΗ, ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ, ΒΕΜΕΚΕΠ, ΒΙΣ, στον Κιολεΐδη οι εργάτες είναι απλήρωτοι πάνω από ένα χρόνο, η COCA – COLA έκλεισε.Ολα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι και η επίθεση που δεχόμαστε αποτελούν για τους βιομήχανους και την κυβέρνησή τους (ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ) στρατηγικό σχεδιασμό που έχει ως στόχο την μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, την κατάργηση εργασιακών, συνδικαλιστικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων για να ξεπεραστεί η κρίση τους και να περάσουν στην κερδοφορία.

Αυτήν την κατεύθυνση εξυπηρετεί και το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.Αυτό το νομοσχέδιο δεν διορθώνεται, δεν παίρνει βελτιώσεις. Γι’ αυτό διαχωρίζουμε την θέση μας απ’ όλους εκείνους που γίνονται οι πρόθυμοι να συζητήσουν πως θα μας σφάξουν μέσω ενός ακόμη διαλόγου – απάτη, παίζοντας το παιχνίδι της κυβέρνησης» κατέληξε ο Κων. Στεργίου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου