ΤΟΠΙΚΑ

Εισαγγελική έρευνα στο Βόλο για γάμους σικέ…

εισαγγελική-έρευνα-στο-βόλο-για-γάμου-829213

Στα σκαλοπάτια της ευαγγελικής Εκκλησίας στην Αθήνα οδηγεί έρευνα της Εισαγγελίας Βόλου για Βολιώτισσα που ήρθε εις γάμον κοινωνία με αλλοδαπό αλλά απ’ ό,τι φαίνεται η μεγάλη ημέρα της ζωής δεν διήρκεσε περισσότερο απ’ όσο μία τυχαία συνάντηση μπροστά όμως σε ιερέα που κήρυττε τον λόγο του Θεού.

Η έρευνα, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε πριν περίπου ένα μήνα όταν στα Δικαστήρια Βόλου καταγγέλθηκε ότι το ζευγάρι δεν ήταν ποτέ μαζί παρά το γεγονός ότι συνδέθηκε με τα αιώνια δεσμά του γάμου και μάλιστα σε Εκκλησία.

Η Εισαγγελία Βόλου άρχισε να ερευνά την καταγγελία και δεν άργησε να φτάσει στην Αθήνα. Στην επίμαχη ευαγγελική Εκκλησία προέκυψε ότι είχε ανοίξει μεγάλη υπόθεση εικονικών γάμων πριν μερικά χρόνια. Η υπόθεση διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Αθηνών για τη λήψη στοιχείων.

Το 2011 ληξίαρχος του δήμου Αθηναίων είχε ενημερώσει το υπουργείο Εσωτερικών περί τα μέσα Μαΐου, για την τέλεση πληθώρας γάμων στην εκκλησία αυτή, μεταξύ Ελλήνων πολιτών και αλλοδαπών.

Οι αλλοδαποί πετύχαιναν με αυτόν τον τρόπο να βγάζουν άδεια παραμονής για πέντε χρόνια και συνάμα να ταξιδεύουν σε όποιον προορισμό θέλουν στη Δυτική Ευρώπη.

Οι γάμοι, στην πλειονότητά τους, είχαν τελεστεί μεταξύ γυναικών ή μάλλον νέων κοριτσιών με Νιγηριανούς, αλλά όχι μόνον.

Η Εκκλησία εμφανίζεται στο Διαδίκτυο υπό τη μορφή video στο οποίο εμφανίζονταν ιερέας να «κηρύσσει» τον λόγο του Θεού.

Η ύπαρξη κυκλωμάτων νομιμοποίησης μέσω γάμων παράνομων μεταναστών έχει συζητηθεί και στη Βουλή αφού έχει απασχολήσει πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Στη Θεσσαλονίκη, μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση το 2010 συνελήφθησαν 11 άτομα που είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση γάμων. Η σπείρα των «λευκών γάμων», είχε ήδη ολοκληρώσει 69 γάμους και είχαν στα… σκαριά άλλους 78.

Η «ταρίφα» για τους ενδιαφερόμενους αλλοδαπούς που ήθελαν να αποκτήσουν ιθαγένεια μέσω ενός εικονικού γάμου έφτανε μέχρι 7.000 ευρώ. Στην Πιερία έχουν εντοπιστεί 22 εικονικοί γάμοι που έγιναν με προσκόμιση πλαστών δικαιολογητικών.

Οι επιτήδειοι οι οποίοι χρέωναν 2.500 – 4.000 ευρώ στους παράνομους μετανάστες, εμφανίζονται επισήμως στις περισσότερες περιπτώσεις, ως γραφεία συνοικεσίων.

Στη Μαγνησία έχει χρόνια να απασχολήσει υπόθεση για λευκό γάμο τις αστυνομικές αρχές. Φαίνεται όμως ότι μέχρι και σήμερα οι σικέ γάμοι συνεχίζονται να γίνονται κανονικά και με το νόμο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου