ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αγριογούρουνα βγήκαν βόλτα… στο δρόμο Κερασιάς- Καναλίων

αγριογούρουνα-βγήκαν-βόλτα-στο-δρόμ-826642

Πυκνώνουν τα περιστατικά με αγριογούρουνα. Ολόκληρο κοπάδι αγριογούρουνων βγήκε… βόλτα προχθές στον επαρχιακό δρόμο Κερασιάς – Καναλίων. Τα μεγαλόσωμα ζώα διέσχιζαν το οδόστρωμα αμέριμνα, όταν ταξί που μετέφερε δύο άτομα βρέθηκε μπροστά τους.

Ευτυχώς ήταν νωρίς το μεσημέρι, υπήρχε ορατότητα και έτσι ο οδηγός του ταξί φρόντισε να σταματήσει εγκαίρως, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

«Εκείνη την ώρα δεν σκέφτηκα τίποτα άλλο, παρά να προστατευθούμε όλοι όσοι ήμασταν στο αυτοκίνητο», επισήμανε ο ίδιος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, περιγράφοντας το συμβάν. «Ημουν τυχερός. Εχω καλά αντανακλαστικά και σταμάτησα επί τόπου το ταξί, πριν βρεθούμε μούρη με μούρη με τα αγριογούρουνα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το ταξί είχε ξεκινήσει από Βόλο για να μεταφέρει ζευγάρι στα Κανάλια. Το συμβάν σημειώθηκε στον δρόμο μεταξύ Κερασιάς – Καναλίων, λίγο έξω από το δημοτικό διαμέρισμα Καναλίων.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που στη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά και ευρύτερα στην υπόλοιπη Μαγνησία αγριογούρουνα σουλατσάρουν ακόμη και μέσα σε αστική περιοχή, αναζητώντας τροφή, ενώ σχεδόν ρουτίνα αποτελούν πλέον τα τροχαία με αγριογούρουνα.

Η εφιαλτική έκρηξη του πληθυσμού τους έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίζονται ως «απρόσκλητοι» μουσαφίρηδες παντού.

Ο πολλαπλασιασμός τους είναι ένα φαινόμενο που λαμβάνει χώρα και στην υπόλοιπη Ευρώπη», φαινόμενο που σύμφωνα με τους ειδικούς οφείλεται «στην άναρχη εκμετάλλευση των ημιάγριων χοίρων, οι οποίοι εξημερώθηκαν».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου