ΤΟΠΙΚΑ

Ηλεκτρονικό κουδούνι με προβλήματα

ηλεκτρονικό-κουδούνι-με-προβλήματα-824841

Μαθητές της Μαγνησίας πρόλαβαν μόλις δύο ώρες μαθήματος, πριν οι ψηφιακές τάξεις κλείσουν – Νέα κρούσματα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές

Πρώτο… ηλεκτρονικό κουδούνι χθες για 20.000 περίπου μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της Μαγνησίας με προβλήματα. Από χθες άρχισετηλεκπαίδευση στις σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πριν όμως την τρίτη διδακτική ώρα το σύστημα κατέρρευσε και οι ψηφιακές τάξεις διαλύθηκαν.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οι μαθητές άνοιξαν στην προβλεπόμενη ώρα τους ηλεκτρονικούς τους υπολογιστές και φρόντισαν να συνδεθούν μέσω της πλατφόρμας Webex για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους με βάση το ωρολόγιο πρόγραμμα του κάθε σχολείου.

Τα μαθήματα γίνονται με το σύστημα της σύγχρονης εκπαίδευσης, δηλαδή ο καθηγητής παραδίδει μάθημα και οι μαθητές τον παρακολουθούν ζωντανά, ενώ μπορούν να υποβάλλουν ερωτήσεις και να ζητήσουν διευκρινίσεις.

Οι δύο πρώτες ώρες, που μάλιστα ήταν μικρότερης διάρκειας από το προβλεπόμενο 45λεπτο μάθημα, προκειμένου οι μαθητές να έχουν δυνατότητα να κάνουν μεγαλύτερο διάλειμμα, κύλησαν ομαλά για την συντριπτική πλειονότητα των ηλεκτρονικών τάξεων που συστήθηκαν.

Ωστόσο περίπου στις 9:30 με 9:45 το πρωίτο σύστημα κατέρρευσε. Η πλατφόρμα webex, την οποία χρησιμοποιούν τα σχολεία για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης, κράσαρε και οι ψηφιακές τάξεις άρχισαν να διαλύονται.

Το τηλεφωνικό κέντρο στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας πήρε «φωτιά» καθώς ο ένας μετά τον άλλο εκπαιδευτικοί αναζητούσαν τρόπους επανασύνδεσης με το σύστημα που όμως δεν ανταποκρινόταν. Μαθητές τηλεφωνούσαν στα σχολεία στους καθηγητές τους πιστεύοντας ότι η δική τους ιντερνετική γραμμή δεν λειτουργεί και αναζητούσαν οδηγίες. Λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό ότι το πρόβλημα δεν ήταν απλώς πανελλαδικό, αλλά πανευρωπαϊκό.

Τα μαθήματα σταμάτησαν και νωρίς το μεσημέρι το Υπουργείο Παιδείας απέδωσε το πρόβλημα σε τεχνικό ζήτημα και διευκρίνισε ότι δεν θα ληφθούν υπόψη οι ηλεκτρονικές απουσίες.

Μαθήματα εξ αποστάσεως θα γίνονται τουλάχιστον έως τις 30 Νοεμβρίου όπως έχει ανακοινωθεί στο πλαίσιο της αποφυγής της διασποράς του νέου κορονοϊού που πάντως έχει εισβάλει στον χώρο της εκπαίδευσης.

Οκτώ νέα κρούσματα

Τα Γυμνάσια και Λύκεια της Μαγνησίας είναι κλειστά, ωστόσο έγιναν γνωστά δύο νέα κρούσματα σε ισάριθμους εκπαιδευτικούς του 1ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας και του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας. Οι εκπαιδευτικοί ενημέρωσαν την υπηρεσία τους ως όφειλαν σε κάθε περίπτωση όμως βρίσκονται στο σπίτι και παραδίδουν μαθήματα εξ αποστάσεως.

Επιπλέον έξι νέα κρούσματα σημειώθηκαν σε σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Τα νέα κρούσματα αφορούν σε δύο μαθητές και τέσσερις εκπαιδευτικούς και είχαν ως αποτέλεσμα να ανασταλεί η λειτουργία τμημάτων αλλά και ολόκληρων σχολικών μονάδων.

Σε αναστολή λειτουργίας βρίσκονται από χθες και για 14 ημέρες τα δύο τμήματα του 9ου Νηπιαγωγείου Βόλου, όλη η α’ τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας, ολόκληρο το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού, ένα τμήμα του 4ουΔημοτικού Σχολείου Αλμυρού και ένα τμήμα του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου