ΤΟΠΙΚΑ

Ιση ευκαιρία για να ακολουθήσει το όνειρό της αναζητεί αριστούχος μαθήτρια του Βόλου

ιση-ευκαιρία-για-να-ακολουθήσει-το-όνε-845574

Θέλει να δώσει πανελλαδικές, όμως η οικογένειά της δεν μπορεί να της καλύψει το κόστος του φροντιστηρίου

Ιση ευκαιρία για να μπορέσει να ακολουθήσει το όνειρό της διεκδικεί μαθήτρια στον Δήμο Βόλου. Η οικογένειά της αδυνατεί οικονομικώς να της καλύψει τα έξοδα του φροντιστηρίου για να μπορέσει να δώσει πανελλαδικές επ’ ίσοις όροις με τους συμμαθητές της και να περάσει στη σχολή που την ενδιαφέρει και η ίδια καλείται να αντεπεξέλθει σε μία επιπλέον δυσκολία του ήδη δύσκολου δρόμου για την είσοδο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Πενταμελής οικογένεια στην περιφέρεια του Δήμου Βόλου, αντιμετωπίζει το δικό της «Γολγοθά» εν μέσω οικονομικής και υγειονομικής κρίσης. Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πολυμελής οικογένεια ενημερώθηκε μόλις πρόσφατα η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, Νατάσσα Μορφογιάννη μέσω του τοπικού συμβουλίου της περιοχής που προσπαθεί να στηρίξει τα μέλη της με κάθε τρόπο.

Η σύνταξη του πατέρα είναι το μοναδικό έσοδο της οικογένειας που μεγαλώνει τρία παιδιά, το μεγαλύτερο εκ των οποίων ήδη σπουδάζει σε πόλη εκτός νομού. Η μητέρα δεν εργάζεται ενώ πέρα από τα αυξημένα έξοδα της συντήρησης δύο νοικοκυριών και της κάλυψης των αναγκών παιδιών στην εφηβεία, υπάρχουν και προβλήματα υγείας.

Το μεσαίο παιδί της οικογένειας φοιτά στη γ’ λυκείου και είναι αποφασισμένη να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις. Στο σχολείο της είναι άριστη στα μαθήματα έστω κι αν δεν έχει κάνει ούτε μία ώρα φροντιστήριο. Οι υψηλοί βαθμοί της στα σχολικά μαθήματα μαρτυρούν ότι πρόκειται για μία επιμελή μαθήτρια, όμως έχει κενά τα οποία θα μπορέσουν να καλυφθούν μέσω φροντιστηριακών μαθημάτων, το κόστος όμως των οποίων αδυνατεί να καλύψει η οικογένεια.

Η μαθήτρια έχει στόχο να μπει στις στρατιωτικές σχολές για να διασφαλίσει ένα σίγουρο επαγγελματικό μέλλον όμως χρειάζεται στήριξη στα μαθήματα.

Από την ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ και την κ. Μορφογιάννη απευθύνεται έκκληση σε όποιο φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης μπορεί να καλύψει τη μαθήτρια με τα μαθήματα που χρειάζεται και αφορούν στο πεδίο ανθρωπιστικών σπουδών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου