ΤΟΠΙΚΑ

Υποτονική κίνηση στο Δημαρχείο Βόλου

υποτονική-κίνηση-στο-δημαρχείο-βόλου-824784

Επί τάπητος σήμερα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τα μέτρα ελάφρυνσης επιχειρήσεων και πολιτών, που πλήττονται από τον COVID – 19

Υποτονική ήταν χθες η κίνηση στο δημαρχείο Βόλου. Ελάχιστοι πολίτες πέρασαν το κατώφλι του δημαρχείου για να εξυπηρετηθούν από τμήματα της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, που πλέον λειτουργεί με ειδικό καθεστώς, είτε κατόπιν ραντεβού, είτε ηλεκτρονικά.

Απαντες οι υπάλληλοι με εξαίρεση τους εργαζόμενους στο τμήμα προσόδων όπου εντοπίστηκε διπλό κρούσμα κορονοϊού βρίσκονταν στα πόστα τους για να απαντήσουν σε ηλεκτρονικά αιτήματα πολιτών ή να εξυπηρετήσουν όσους φρόντισαν να κλείσουν ραντεβού για να διεκπεραιώσουν υποθέσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κίνηση διά ζώσης ήταν πολύ μικρή με τους πολίτες να απευθύνονται κυρίως στις οικονομικές υπηρεσίες για να λάβουν βεβαιώσεις ΤΑΠ (τέλος ακίνητης περιουσίας) που χρειάζονται για μεταβιβάσεις ακινήτων.

Ελάχιστοι ήταν όσοι απευθύνθηκαν στο ταμείο για να καταβάλουν δόσεις από ρυθμισμένες οφειλές ή για την πληρωμή κλήσεων. Οι περισσότεροι κάνουν χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, ενώ όσοι εισέρχονται στο ισόγειο του δημαρχείου όπου εδρεύει η διεύθυνση οικονομικών υπηρεσιών το κάνουν ένας- ένας.

Υπενθυμίζεται ότι το τμήμα Προσόδων θα λειτουργήσει ξανά στις 18 Νοεμβρίου και μέχρι τότε η υπηρεσία θα λειτουργεί από υπαλλήλους άλλων διευθύνσεων κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, σε διαφορετική περίπτωση οι δημότες μπορούν να εξυπηρετούνται από τις αντίστοιχες υπηρεσίες στη Ν. Ιωνία ή στις περιφερειακές ενότητες.

Προς έγκριση μέτρα στήριξης

Προς έγκριση στη σημερινή δια περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου που ξεκινά στις 9 το πρωί έρχονται τα μέτρα ανακούφισης επιχειρήσεων και δημοτών που πλήττονται από τον COVID-19 και που εξήγγειλε την περασμένη εβδομάδα ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

Πρόκειται για οικονομικές ελαφρύνσεις για την στήριξη των επιχειρήσεων, των οποίων αναστέλλεται υποχρεωτικά η λειτουργία και συγκεκριμένα:

  • Απαλλαγή καταβολής ανταποδοτικών τελών (τέλη καθαριότητας και φωτισμού και φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων) για το έτος 2020.
  • Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων για το έτος 2020.
  • Απαλλαγή καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων (5%) για το έτος 2020.
  • Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων (0,5%) για το έτος 2020.
  • Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων των κέντρων διασκέδασης – ζωντανής μουσικής 5%, για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί λόγω covid – 19 για το έτος 2020.
  • Μείωση ενοικίου κατά 40% στα επαγγελματικά ακίνητα που εκμισθώνει ο Δήμος Βόλου σε επιχειρήσεις που πλήττονται σημαντικά, σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ του περασμένου Απριλίου, για το έτος 2020.
  • Για τις επιχειρήσεις που αναστέλλεται υποχρεωτικά η λειτουργία τους, για τους μικροπωλητές των λαϊκών αγορών και για τους εργαζόμενους σε αυτές τις επιχειρήσεις, δίνεται η δυνατότητα αναστολής πληρωμής των δόσεων ρυθμισμένων οφειλών.

Η αποπληρωμή τους μετατίθεται σε αντίστοιχες δόσεις, στο τέλος της ισχύουσας ρύθμισης.

Ταυτόχρονα, αναστέλλεται μέχρι και τις 30/04/2021 η είσπραξη των βεβαιωμένων οφειλών, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών του COVID-19.

Μέχρι τις 30/4/2021 παρατείνονται επίσης οι προθεσμίες καταβολής οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων και διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών για τις οποίες έχει χορηγηθεί παράταση προθεσμιών καταβολής αυτών με ΠΝΠ που έχουν εκδοθεί. Κατά την καταβολή δεν θα υπολογίζονται οι τόκοι και οι προσαυξήσεις του χρονικού διαστήματος της αναστολής των ανωτέρω αναφερομένων πληττόμενων επιχειρήσεων και εργαζομένων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου