ΤΟΠΙΚΑ

Στην Ισπανία μαθητές και εκπαιδευτικοί του ΓΕΛ Αγριάς

στην-ισπανία-μαθητές-και-εκπαιδευτικ-206855

Στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus με θέμα «Καταργώντας τα εμπόδια»

Στο Icod de los vinosτης Τενερίφης ταξίδεψαν οι καθηγήτριες του Γενικού Λυκείου Αγριάς Αναστασία Κουμούτση και Δέσποινα Χρονοπούλου και πέντε μαθητές και μαθήτριες οι Κωνσταντίνος – Φοίβος Κούκιος, Νικόλαος Παναγιώτου, Σοφία Τσιμπανογιάννη, Στυλιανή Παππά και Αλέξανδρος Ρόμπερτ Στέρεα, στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus «Καταργώντας τα εμπόδια».

Οι υπόλοιπες, εκτός της Ελλάδας, χώρες που συμμετέχουν στο παραπάνω πρόγραμμα, είναι η Ιταλία, η Ισπανία και το Βέλγιο.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι διετής και στόχος του είναι η εξοικείωση μαθητών και καθηγητών με τις νέες τεχνολογίες καθώς και η ανάπτυξη των γλωσσικών και επικοινωνιακών τους δεξιοτήτων.

Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες από το ενταγμένο στο πρόγραμμα σχολείο, το «Instituto de educacion IES Lucas Martin Espino».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, μαθητές και καθηγητές συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές επισκέψεις και εργαστήρια: πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στο περιβαλλοντικό κέντρο «Cueva del viento», της «σπηλιάς του ανέμου», που αποτελεί το μεγαλύτερο σύστημα σωλήνων λάβας στην Ευρώπη και το πέμπτο μεγαλύτερο στον κόσμο, ενώ ξεναγήθηκαν στο «Εθνικό πάρκο Teide», που το 2007 κηρύχθηκε Μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την «Unesco». Εκεί πραγματοποιήθηκε σχετικό εκπαιδευτικό εργαστήριο για το νησί της Τενερίφης, όπου οι συμμετέχοντες πληροφορήθηκαν για την ιστορία του ηφαιστιογενούς νησιού των Καναρίων Νήσων και τους αρχικούς του κατοίκους τους «Guanches».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου