ΤΟΠΙΚΑ

Νεκρική σιγή στο Δημαρχείο Βόλου

νεκρική-σιγή-στο-δημαρχείο-βόλου-165312

Σκηνικό έντασης με επαγγελματία, που παρά την αναστολή της λειτουργίας των υπηρεσιών, ήθελε να πληρωθεί εξ επαφής! – Δύο ακόμη δημότες προσήλθαν για τα τέλη ακίνητης περιουσίας

Απόκοσμο χθες το σκηνικό στο Δημαρχείο Βόλου και γενικά στις δημοτικές υπηρεσίες, οι οποίες ανέστειλαν τη λειτουργία τους για το κοινό με απόφαση του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για τον περιορισμό της πιθανότητας διασποράς του κορονοϊού.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Τόσο στο κτίριο του Δημαρχείου, όπου στεγάζεται η οικονομική υπηρεσία, όσο και στις υπόλοιπες διευθύνσεις και δομές, όπως πολεοδομία, δημοτολόγιο, ληξιαρχείο, μόνο οι υπάλληλοι βρίσκονταν στα πόστα τους και οι εργασίες γίνονταν μέσω της ηλεκτρονικής οδού. Οι συναλλαγές εξ επαφής έχουν ανασταλεί για διάστημα 15 ημερών.

Στην κεντρική εξώπορτα του Δημαρχείου Βόλου αναρτήθηκε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία όσοι εισέρχονται πρέπει να απολυμαίνουν τα χέρια τους. Μάλιστα υπάρχει και συσκευή με αντισηπτικό για την απολύμανση των χεριών. Ωστόσο στο ίδιο σημείο βρισκόταν και υπάλληλος του Δήμου Βόλου για να αποτρέπει την είσοδο στο κοινό και να κρίνει αν όντως η συναλλαγή έχει επείγον χαρακτήρα. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Αρη Σαββάκη, ελάχιστοι ήταν οι δημότες που προσήλθαν χθες στο δημαρχείο Βόλου μετά την ανακοίνωση αναστολής της λειτουργίας των υπηρεσιών για το κοινό.

Ορισμένοι, δύο άτομα για την ακρίβεια, προσήλθαν για να δηλώσουν τα ακριβή τετραγωνικά των ακινήτων τους και να αποφύγουν τυχόν πρόστιμα, αλλά κλήθηκαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. «Οι συναλλαγές γίνονται ηλεκτρονικά. Δεν έχουν σταματήσει οι πληρωμές και η εξυπηρέτηση του κοινού. Ωστόσο δεν δεχόμαστε συναλλαγές εξ επαφής. Θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι θα πρέπει να αποφεύγουμε τις μετακινήσεις. Είναι θέμα δημόσιας υγείας. Οι συναλλαγές μπορούν να γίνουν κι αργότερα χρονικά», σημείωσε ο κ. Σαββάκης.

Σκηνικό έντασης

Ωστόσο δεν έλειψε και σκηνικό έντασης έξω από την κεντρική εξώπορτα του Δημαρχείου Βόλου. Χθες το πρωί επαγγελματίας ήθελε να εισπράξει τιμολόγιο και επιχείρησε να μπει στο Δημαρχείο και να πάει στη διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών.

Παρά την απαγόρευση της εισόδου από τον θυρωρό, εκείνος επέμενε να εισέλθει στον χώρο και μάλιστα φώναζε και απειλούσε. Χρειάστηκε να του δοθούν διαβεβαιώσεις ότι θα πληρωθεί ηλεκτρονικά για να δεχθεί να αποχωρήσει.

Ο δήμαρχος με το θερμόμετρο στο χέρι

Χθες το πρωί έγινε η προμήθεια και ψηφιακών θερμομέτρων. Ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος ανέλαβε να θερμομετρήσει έναν προς έναν τους υπαλλήλους μέσα στο δημαρχείο αλλά και τους αντιδημάρχους και στενούς του συνεργάτες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κανένας δεν βρέθηκε ύποπτος και όλοι μπόρεσαν να συνεχίσουν κανονικά την εργασία τους.

Ο ίδιος ως πρώτος πολίτης της πόλης έδωσε το καλό παράδειγμα. Απέφευγε στενές επαφές και φρόντιζε τακτικά για το πλύσιμο των χεριών του αλλά και τη χρήση αντισηπτικών μετά από κάθε επαφή με οποιαδήποτε επιφάνεια ή έγγραφα και όπως ανακοίνωσε μπαίνει σε εθελοντική καραντίνα για τις επόμενες ημέρες στο πλαίσιο της λήψης μέτρων αυτοπροστασίας αλλά και ως κίνηση κοινωνικής ευθύνης.

Αιτήματα για ειδικές άδειες στην καθαριότητα

Ειδικές άδειες έλαβαν οι πρώτοι έξι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Βόλου, που ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, καθώς αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργο Πράττο ήδη έχουν υποβληθεί και τα πρώτα δέκα αιτήματα για λήψη ειδικής γονεϊκής άδειας από εργαζόμενους στην υπηρεσία που έχουν παιδιά κάτω των 15 ετών που πλέον δεν πηγαίνουν στο σχολείο μετά το υποχρεωτικό κλείσιμο των δομών.

«Για να μην υπάρξει πρόβλημα στη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας που δεν έχει επαρκές προσωπικό αναγκαζόμαστε να κόβουμε τις άδειες υπαλλήλων για τους οποίους δεν συντρέχουν ειδικοί λόγοι ή λόγοι ανωτέρας βίας προκειμένου να πάρουν την άδειά τους όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού αλλά και οι γονείς», τόνισε ο κ. Πράττος.

Απόκοσμο το σκηνικό στο info

Απόκοσμο το σκηνικό και στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου όπου οι υπάλληλοι μετρούν τις απώλειες σε επίπεδο τουρισμού, ακυρώσεις σχολικών εκδρομών, συνεδρίων, press trip Ολλανδών που επρόκειτο να αφιχθεί τη Δευτέρα ακόμη και αφίξεων κρουαζιερόπλοιων.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του τμήματος Γιώργο Παπαμακάριο από 8 Απριλίου επρόκειτο να ανοίγει η σεζόν για την κρουαζιέρα και ήδη η Celestial Crystal που είχε εννέα αφίξεις στο λιμάνι του Βόλου ανακοίνωσε την ακύρωση των κρουαζιέρων.

«Ο,τι γνωρίζαμε για φέτος έχει πάει… περίπατο. Η κατάσταση είναι ρευστή και αλλάζει ώρα με την ώρα» τόνισε ο κ. Παπαμακάριος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου