ΤΟΠΙΚΑ

Ημερίδα στο ΚΠΕ Μακρινίτσας

ημερίδα-στο-κπε-μακρινίτσας-82132

Ημερίδα με θέμα «Ανθρωπογενές Περιβάλλον και Αειφόρος Διαχείριση» διοργανώνεται σήμερα Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στις 17.00 στο Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας, Αρχοντικό Βατσαρέα – Μαυράκη.

Η ημερίδα απευθύνεται σε 20 εκπαιδευτικούς Α/θμιας και 20 εκπαιδευτικούς Β/θμιας εκπαίδευσης της Μαγνησίας οι οποίοι έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους μέσω των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων των δύο Διευθύνσεων Εκπαίδευσης του νομού. Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας (Κ.Π.Ε.Μ.) διοργανώνει την ημερίδα στο πλαίσιο της πράξης «Δράσεις δια βίου μάθησης για το περιβάλλον και την αειφορία» και του θεματικού έτους 2012-2013: «Ανθρωπογενές Περιβάλλον και Αειφόρος Διαχείριση», όπως αυτό έχει οριστεί από την Εθνική Επιτροπή για τον καθορισμό των Περιβαλλοντικών Δράσεων.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των εκπαιδευτικών σε θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Η κοινωνία επηρεάζει το φυσικό τοπίο, αλλά και το τοπίο επηρεάζει την κοινωνία και τον ανθρώπινο πολιτισμό. Θα γίνει προσπάθεια να απαντηθούν κριτικά ερωτήματα για το αν και κατά πόσο το φυσικό τοπίο πραγματικά «απειλείται» από το δομημένο ή όχι. Επιπλέον, θα συζητηθούν θέματα «αλφαβητισμού» και «γραμματισμού» τοπίου», της ικανότητας δηλαδή να καταλαβαίνει κάποιος τα πολλαπλά μηνύματα του χώρου.

«Αυτοσχεδιάζοντας, θα δοκιμάσουμε να παίξουμε τοπιακό δράμα. Έτσι, χωρίς πολύπλοκες σκέψεις και ρητορικές, θα διατυπώσουμε έμπρακτα και «επί σκηνής» υποθέσεις για το τι συγκινήσεις βιώνει ένα τοπίο ή -απλούστερα- πώς αυτό καθρεφτίζεται μέσα μας» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Θα συζητηθούν οι διαστάσεις των θεμάτων του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος και της αειφορίας για τη σχολική πραγματικότητα. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν μέθοδοι και τεχνικές υλοποίησης προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Στα άτομα που θα παρακολουθήσουν ανελλιπώς τις εργασίες της ημερίδας θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου