ΤΟΠΙΚΑ

Προχωρά η σύσταση Δημοτικής Αστυνομίας

προχωρά-η-σύσταση-δημοτικής-αστυνομί-82357

Σχετική πρόταση για σύσταση Δημοτικής Αστυνομίας στο Δήμο Νοτίου Πηλίου κατέθεσε τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμος Νοτίου Πηλίου στο υπουργείο Εσωτερικών. Όπως αναφέρεται από το Δήμο, με την έγκριση της πρότασης πρόκειται άμεσα να ενεργοποιηθούν επτά δημοτικοί αστυνομικοί.

Παράλληλα εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την έξαρση που παρουσιάζουν οι κλοπές και οι ληστείες στην ευρύτερη περιοχή του Νοτίου Πηλίου.

Να σημειωθεί ότι από τη Δημοτική Αρχή γίνεται γνωστό ότι καταβλήθηκε προσπάθεια για συγκρότηση ομάδας περιφρούρησης αποτελούμενης από κατοίκους, ωστόσο οι κάτοικοι δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον και το εγχείρημα εγκαταλείφθηκε.

Ως γνωστόν η περιοχή του Νοτίου Πηλίου αντιμετωπίζει πρόβλημα αστυνόμευσης, αφού η δύναμη του Αστυνομικού Σταθμού Μηλεών δεν επαρκεί προκειμένου να καλύπτει την ευρύτερη περιοχή, δηλαδή από το Μαλάκι μέχρι και το Τρίκερι.

Με τις δεδομένες συνθήκες ο Δήμος Νοτίου Πηλίου με την κατάρτιση του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) υπέβαλε πρόταση στο υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με την με τη σύσταση Δημοτικής Αστυνομίας. Στη πρόταση του Δήμου περιλαμβάνεται η άμεση ενεργοποίηση επτά συνολικά δημοτικών αστυνομικών στην ευρύτερη περιοχή.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Νίκος Φορτούνας τόνισε τα εξής: «Υποβάλαμε ήδη πρόταση στο υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με τη σύσταση Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία θα στελεχωθεί με επτά υπαλλήλους. Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη τη σύσταση Δημοτικής Αστυνομίας και εκτιμούμε ότι η πρότασή μας θα εγκριθεί από το αρμόδιο υπουργείο».

Στη συνέχεια ο κ. Φορτούνας, αναφερόμενος στα κρούσματα κλοπών που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου, τόνισε ότι αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι ο Αστυνομικός Σταθμός Αργαλαστής υπολειτουργεί, και από την πλευρά τους καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες να πείσουν την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας να μην τον καταργήσει.

Από την άλλη πλευρά ο Αστυνομικό Τμήμα δεν επαρκεί για να καλύψει όλο της περιοχής του Νοτίου Πηλίου που πιάνει από το Μαλάκι μέχρι και το Τρίκερι, παρότι οι αστυνομικοί υπάλληλοι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου