ΤΟΠΙΚΑ

Αναστέλλονται οι εξετάσεις για άδειες χειριστή σκαφών

αναστέλλονται-οι-εξετάσεις-για-άδειε-820233

Στο πλαίσιο λήψης έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοίνωσε τους περιορισμούς που θα ισχύουν έως και τις 30 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με αυτούς, δεν πραγματοποιούνται οι εξετάσεις για απόκτηση άδειας χειριστή ταχυπλόου σκάφους, χειριστή πηδαλιούχου, άδειας ναυαγοσώστη και βεβαίωσης συνδρομής νομίμων προϋποθέσεων για το επάγγελμα του δύτη.

Επίσης, για το ίδιο χρονικό διάστημα δεν επιτρέπεται η λειτουργία των σχολών εκπαίδευσης υποψηφίων χειριστών ταχυπλόων σκαφών, των σχολών ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης, των επιχειρήσεων καταδυτικών υπηρεσιών αναψυχής και των επιχειρήσεων θαλάσσιων μέσων αναψυχής.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου γνωστοποιεί ακόμη ότι στο προαναφερόμενο χρονικό διάστημα απαγορεύεται η διενέργεια ερασιτεχνικής αλιείας, από οπουδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο, καθώς η ανωτέρω δραστηριότητα δεν εμπίπτει στο πλαίσιο ζωτικής προσωπικής ανάγκης. Στους παραβάτες επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 300€.

Επιτρέπονται μόνο οι καταδύσεις αναψυχής και η κολύμβηση ως άσκηση, όπως και η διενέργεια μη μηχανοκίνητων ιδιωτικών θαλασσίων μέσων αναψυχής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου