ΤΟΠΙΚΑ

Πρόταση για χρηματοδότηση έργου για πρόσβαση ΑμεΑ στις παραλίες του Δήμου Ν. Πηλίου

πρόταση-για-χρηματοδότηση-έργου-για-π-850433

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Νοτίου Πηλίου ενέκρινε την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία” για την πράξη με τίτλο “Δημιουργία προσβάσιμων ολοκληρωμένων θαλάσσιων τουριστικών προορισμών Δήμου Νοτίου Πηλίου”, προϋπολογισμού 238.500,00 ευρώ.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής, είναι η πραγματοποίηση αυτού του έργου, προκειμένου οι θαλάσσιοι τουριστικοί προορισμοί του Δήμου να είναι προσβάσιμοι για όλους, ανεξαιρέτως.

Η σχετική μελέτη προβλέπει σε επιλεγμένες θέσεις των ακτών κολύμβησης του Δήμου Νοτίου Πηλίου, και συγκεκριμένα στις θέσεις Καλά Νερά, Άφησσο (Άμποβος), Καλλιφτέρη και Κορώπη, τη δημιουργία των κατάλληλων ελαφρών, μη μόνιμων υποδομών για την εξυπηρέτηση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) και άλλων κατηγοριών ατόμων με κινητικά προβλήματα, σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες νόμιμες προδιαγραφές (μεταξύ άλλων ναυαγοσωστική κάλυψη). Επιπλέον, η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου θα διασφαλίσει την ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους πολίτες της εν λόγω κατηγορίας.

Ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Μιχάλης Μιτζικός, μετά τη θετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, δήλωσε: “Βασικό μέλημα της Δημοτικής Αρχής είναι η εφικτή προσβασιμότητα για όλους στις ακτές του Δήμου μας. Προς αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε, ώστε να δημιουργηθούν προσβάσιμοι ολοκληρωμένοι θαλάσσιοι τουριστικοί προορισμοί στο Δήμο Νοτίου Πηλίου για όλους τους πολίτες, ιδιαιτέρως για τους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου