ΤΟΠΙΚΑ

Αλλάζουν οι όροι στις ακτές κολύμβησης

αλλάζουν-οι-όροι-στις-ακτές-κολύμβηση-834384

Μειώθηκαν οι πολυσύχναστες στον Δήμο Βόλου από εννέα σε έξι, αλλά θα καλυφθούν με ναυαγοσώστες

Τζετ σκι, πλωτό φορείο, δεύτερο ναυαγοσωστικό σκάφος και φαρμακείο, που θα ζήλευε ακόμη και φαρμακοποιός… Σε επιστημονικό επίπεδο οδηγείται η ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων ακτών τη νέα κολυμβητική περίοδο, με τις εταιρείες να καλούνται να επενδύσουν σε επιπλέον εξοπλισμό για να μπορούν να διεκδικήσουν θέσεις στις παραλίες και τους Δήμους να χρειάζεται να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στα ταμεία τους για να ενισχύσουν το επίπεδο ασφάλειας για τους λουόμενους στις πλαζ των περιοχών ευθύνης τους.

Χθες, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Βόλου, Τάσος Μπατζιάκας, συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου για τον ορισμό των πολυσύχναστων ακτών του Δήμου Βόλου.

Σύμφωνα με την απόφαση που λήφθηκε από τη λίστα με τις πολυσύχναστες ακτές εξαιρούνται τρεις: Μαμιδάκη, Πλάκες, Πλατανίδια. Πλέον στις πολυσύχναστες ακτές του Δήμου Βόλου στις οποίες υπάρχει ρητή υποχρέωση ναυαγοσωστικής κάλυψης συγκαταλέγονται οι ακτές Ν. Αγχιάλου, Χρυσής Ακτής Παναγιάς, Αλυκών, πλαζ Αλυκών, Αναύρου, Καρνάγιου.

Παρ’ όλα αυτά ο Δήμος Βόλου θα φροντίσει για τη ναυαγοσωστική κάλυψη στο σύνολο των ακτών του όπως έκανε και πέρυσι μολονότι δεν υποχρεούταν στις δύο ακτές στον Σωρό, στο Σουτραλί και στην Κριθαριά.

Μάλιστα από τη νέα κολυμβητική περίοδο το επίπεδο ναυαγοσωστικής κάλυψης των ακτών θα είναι πιο ενισχυμένο με βάση το νέο προεδρικό διάταγμα. Στις περιπτώσεις των ακτών όπου υπάρχει διπλός ναυαγοσώστης όπως στην περίπτωση του Δήμου Βόλου οι Αλυκές και η πλαζ των Αλυκών, υπάρχει υποχρέωση για τζετ σκι και πλωτό φορείο, υποχρέωση των ναυαγοσωστών είναι να διαθέτουν και δεύτερο ταχύπλοο ναυαγοσωστικό σκάφος ενώ μέχρι φέτος ήταν ένα. Επίσης υποχρέωση είναι η ύπαρξη απινιδωτή σε κάθε ναυαγοσωστικό πύργο, η ενίσχυση του φαρμακείου και η ενδοεπικοινωνία όλων των ναυαγοσωστών μέσω ενιαίου συστήματος.

Αυτό σημαίνει επιπλέον κόστος για τα δημοτικά ταμεία που θα αναθέσουν τη ναυαγοσωστική κάλυψη σε εταιρείες ναυαγοσωστών οι οποίες για να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό θα πρέπει επίσης να πληρούν τις νέες πιο απαιτητικές προϋποθέσεις.

Σημειώνεται ότι η κολυμβητική περίοδος ξεκινά την 1η Ιουνίου και διαρκεί έως 30 Σεπτεμβρίου και οι ναυαγοσώστες παραμένουν στα βάθρα τους από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου