ΤΟΠΙΚΑ

Να λάβουν θέση οι βουλευτές για τις οφειλές στον ΟΑΕΕ καλεί η ΟΕΒΕΜ ενόψει της κινητοποίησης του Σαββάτου

να-λάβουν-θέση-οι-βουλευτές-για-τις-οφε-82024

Δημόσια θέση αναφορικά με το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών στον ΟΑΕΕ, που «καίει», καλεί να λάβουν όλοι οι βουλευτές της Θεσσαλίας, ο περιφερειάρχης και οι δήμαρχοι των θεσσαλικών πόλεων η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Μαγνησίας στην πανθεσσαλική συγκέντρωση – διαμαρτυρία, το Σάββατο.

Οπως είναι γνωστό η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του ΤΕΕ Μαγνησίας. Για την επιτυχή διοργάνωση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΒΕΜ συνεδρίασε προχθές το βράδυ.

Κάλεσμα συμμετοχής απεύθυνε και σε όλα τα πρωτοβάθμια όργανα και τα μέλη αυτών το Διοικητικό Συμβούλιο, ορίζοντας ως υπεύθυνες για το παρόν τις διοικήσεις τους.

Η συνεδρίαση αποφάσισε να κατατεθεί υπόμνημα το οποίο θα αποσταλεί στον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς και τους επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η εγγυημένη και επαρκής χρηματοδότηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης είναι ο στόχος της κινητοποίησης. Η αποποινικοποίηση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ, το «πάγωμα» των μέχρι σήμερα ασφαλιστικών οφειλών, δίνοντας στον οφειλέτη τη δυνατότητα μεταφοράς ασφαλιστικού χρόνου στο τέλος του ασφαλιστικού βίου επίσης ζητούμενα.

Στο διεκδικητικό πλαίσιο οι επαγγελματοβιοτέχνες περιλαμβάνουν αυτόματη θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας, δυνατότητα ελεύθερης επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας, δημιουργία κατώτατης ασφαλιστικής κλάσης στον ΟΑΕΕ, ανταγωνιστικής προς τον ΟΓΑ για την ένταξη των ασφαλισμένων που ανήκουν στις προαιρετικές περιοχές. Ακόμη, ένταξη τρεχουσών οφειλών σε διακανονισμό μακράς διαρκείας.

Η ΟΕΒΕΜ πιστεύει ότι μόνο με την επίλυση των ρεαλιστικών προτάσεών της θα δοθεί σημαντική ανάσα στους 700.000 χιλιάδες μικροεπαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους που σήμερα στενάζουν κάτω από τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου