ΤΟΠΙΚΑ

Επιστολή σε βουλευτές από την «Κασσαβέτεια»

επιστολή-σε-βουλευτές-από-την-κασσαβ-290855

Το Σωματείο Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς για το νομοσχέδιο που αφορά το κατάστημα κράτησης Γ’ τύπου

Τα ζητήματα που προκύπτουν σε περίπτωση ψήφισης του νομοσχεδίου που αφορά το κατάστημα κράτησης Γ’ τύπου (κατάστημα υψίστης ασφαλείας), εκθέτει με επιστολή προς τους βουλευτές Μαγνησίας το Σωματείο Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς του Ειδικού Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας.

«Η κύρια θέση μας είναι ότι, το άρθρο 10 επιβάλλεται να τροποποιηθεί, διότι αυτό θ’ αποτελέσει δίκαιη ανταμοιβή στους συναδέλφους Εξωτερικούς Φρουρούς που επί 14 και πλέον έτη έχουν αποκτήσει την ανάλογη εμπειρία και εκτελούν με εξαιρετικά αποτελέσματα τις αρμοδιότητες που εξαρχής όρισε ο νόμος», τονίζεται στην επιστολή.

Το νομοσχέδιο για τα καταστήματα κράτησης Γ’ τύπου, επιστρέφουν την Εξωτερική Φρούρηση στην Ελληνική Αστυνομία. «Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει ιστορική μνήμη για τα προβλήματα που υπήρξαν μέχρι το 2000 που την ευθύνη την είχε η Ελληνική Αστυνομία», σχολιάζουν στην επιστολή, η οποία καταλήγει:

«Εν κατακλείδι η ανάθεση τέτοιου είδους καθηκόντων δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα φιλοδοξεί να λύσει, καταργώντας ουσιαστικά το ωφέλημα της εμπειρίας δεκαετιών, προκαλώντας σύγχυση στη διοικούσα αρχή των εξωτερικών φρουρών.

Ως εξωτερικοί φρουροί σωφρονιστικών καταστημάτων δεν αντιτιθέμεθα στην κατ’ εξαίρεση διεύρυνση των αρμοδιοτήτων μας, με την αυστηρή όμως προϋπόθεση ότι τα νέα καθήκοντα δεν θα ασκούνται εις βάρος της κύριας αποστολής μας, όπως καθορίζεται στον νόμο, δεν θα θίγει την φυσική μας ηγεσία και την ιεραρχία, δε θα μας αφοπλίζει (κυριολεκτικά και μεταφορικά) και δεν θα αποδοκιμάζει την εξαιρετική υπηρεσία που επί δεκαετίες παρέχουμε και έχει πανθομολογηθεί.

Κατά συνέπεια, σας παρακαλούμε στο μέτρο των δυνατοτήτων σας να πιέσετε προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου να αποσυρθεί η παράγραφος 2 του άρθρου 21 του νομοσχεδίου και να τροποποιηθεί το άρθρο 10 του ίδιου νομοσχεδίου, έτσι ώστε στα καταστήματα κράτησης γ’ τύπου οι εξωτερικοί φρουροί να ενταχθούν στο νέο τμήμα και να έχουν τις ίδιες αρμοδιότητες με τα υπόλοιπα καταστήματα κράτησης. Τα στελέχη δε της ΕΛ.ΑΣ να συνδράμουν στο έργο αυτό κυρίως δε στην περιμετρική των καταστημάτων κράτησης περιοχή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου