ΤΟΠΙΚΑ

Η γραφική Βυζίτσα θα παρουσιαστεί στο «Κυριακή στο Χωριό»

η-γραφική-βυζίτσα-θα-παρουσιαστεί-στο-81875

Τις ομορφιές της γραφικής Βυζίτσας του Δήμου Νοτίου Πηλίου πρόκειται να φιλοξενήσει η εκπομπή «Κυριακή στο Χωριό», μια από τις πιο επιτυχημένες τηλεοπτικές εκπομπές, βραβευμένη ως η καλύτερη πολιτιστική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, μια εκπομπή που προβάλλεται από την ΕΤ 3.

Το συνεργείο της εκπομπής θα βρίσκεται στην περιοχή από τις 19 Δεκεμβρίου όπου θα πραγματοποιήσει γυρίσματα σχετικά με τα έθιμα στης περιοχής, ενώ στις 22 Δεκεμβρίου θα γίνει η κεντρική εκδήλωση στην πλατεία του χωρίου, που θα προβληθεί από τον τηλεοπτικό σταθμό ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Τα συνεργεία της εκπομπής θα επισκεφθούν όλες τις γραφικές γωνιές, τα αξιοθέατα αλλά και τη μοναδική φύση της Βυζίτσας για τα απαραίτητα ρεπορτάζ που πλαισιώνουν την εκπομπή, που παρουσιάζει η δημοσιογράφος Μάρνη Χατζηεμμανουήλ.

Η εκπομπή "Κυριακή στο Χωριό" προβάλλει τις ομορφιές και τις ιδιαιτερότητες περιοχών της χώρας μας, δίνει βήμα έκφρασης σε φορείς, συλλόγους, συνεταιρισμούς και στη νεολαία, παρουσιάζει τις δραστηριότητές τους, τα ήθη τα έθιμα και τις τοπικές γεύσεις. Αυτό θα γίνει και στην γραφική Βυζίτσα, όπου κατά τη διάρκεια της εκπομπής θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν όλοι οι τοπικοί φορείς.

Εκτός από τις ομορφιές και τα αξιοθέατα της Βυζίτσας θα παρουσιαστούν και διάφορα χριστουγεννιάτικα έθιμα του τόπου αλλά και διάφορες στιγμές της καθημερινότητας των κατοίκων του χωριού. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην αναβίωση εθίμων και την ανάδειξη των πλούσιων ιστορικών και πολιτιστικών στοιχείων του χωριού.
Για την εκπομπή από την Βυζίτσα θα συνεργαστεί το Τοπικό Συμβούλιο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος , ο Συνεταιρισμός Γυναικών «Εσπερίδες». Συντονιστής θα είναι ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νοτίου Πηλίου κ. Μιχαήλ Γκότσικας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου