ΤΟΠΙΚΑ

Εγκατάσταση δικτύου εξυπηρέτησης για τα σκάφη αναψυχής στο λιμάνι

εγκατάσταση-δικτύου-εξυπηρέτησης-γι-807460

Στην κατασκευή δικτύων παροχής ύδατος και ρεύματος για την εξυπηρέτηση των σκαφών αναψυχής που δένουν στον προσήνεμο μόλο του Βόλου θα προχωρήσει ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ Σωκράτης Αναγνώστου ενέκρινε το αποτέλεσμα του μειοδοτικού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου.

Ανάδοχος είναι η κοινοπραξία «Ν. Αρβανιτόπουλος –Γ. Σβερώνης» με ποσό προσφοράς 155.046 ευρώ και μέση έκπτωση 25,46%.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων με αρχικό προϋπολογισμό 257.920 ευρώ.

Πρόκειται για έργο που θα ενισχύσει το επίπεδο εξυπηρέτησης των τουριστικών σκαφών αναψυχής. Σκοπός του είναι η κατασκευή των απαραίτητων δικτύων για την εγκατάσταση κιβωτίων (pillars) παροχών ύδατος και ρεύματος και την απρόσκοπτη εξυπηρέτησή όλων των σκαφών. Κάθε Pillar θα εξυπηρετεί ταυτόχρονα 4 σκάφη και συνολικά θα εγκατασταθούν 15 Pillars. Οι εργασίες που θα εκτελεστούν εκτείνονται σε 315 μέτρα.

Τα pillars θα διαθέτουν πυργίσκο από ανοξείδωτο χάλυβα, θα στηρίζονται σε βάση από inox, ενώ θα έχουν υψηλό δείκτη στεγανότητας και θα διαθέτουν led για τον επαρκή φωτισμό των χρηστών τους ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλο το 24ωρο και το βράδυ.

Η ηλεκτρική τους εγκατάσταση θα έχει ρευματοδότες, ρελέ διαφυγής και ψηφιακούς μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας.

Ακόμη, θα διαθέτουν, επιπλέον, φίλτρο νερού και παροχές, ενώ θα είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρονικό πίνακα ελέγχου λειτουργίας και κατανάλωσης χρέωσης προπληρωμένης κάρτας με το σύστημα των ανέπαφων συναλλαγών με έγχρωμη φωτιζόμενη οθόνη.

Το λογισμικό τους σύστημα θα δίνει τη δυνατότητα ενημέρωσης του ποσού για την κάθε χρήση απευθείας σε κάθε χρήστη.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, θα έχουν εγγύηση δύο ετών για τα ηλεκτρολογικά, ηλεκτρονικά και υδραυλικά εξαρτήματα και εν τέλει την καλή λειτουργία τους.

Διαγωνισμός για καθαρισμό χερσαίων χώρων

Στο μεταξύ, λήγει σήμερα Δευτέρα η προθεσμία για κατάθεση προσφορών για τον διαγωνισμό ανάδειξης αναδόχου καθαρισμού χερσαίων χώρων και εγκαταστάσεων λιμένων Βόλου με μηνιαίο προϋπολογισμό 9.000 ευρώ.

Ο ανάδοχος θα έχει στην αρμοδιότητά του τον καθαρισμό όλων των χερσαίων χώρων, αρμοδιότητας του ΟΛΒ και συγκεκριμένα όλων των προβλητών, του κρηπιδώματος Παλαιού Λιμεναρχείου, των εισόδων του Εμπορικού Λιμένα από τον κόμβο Μπουρμπουλήθρας και την οδό Ζάχου και του υπαίθριου χώρου στάθμευσης στη βάση του προβλήτα Νο1.

Ακόμη, έχει στην περιοχή αρμοδιότητάς του τους χώρους γύρω από την κεντρική ιχθυαγορά λιανικής πώλησης (Αγορά Λιμένος), στα μη μισθωμένα καταστήματα, της χονδρικής Ιχθυαγοράς (Μπουρμπουλήθρα), γύρω από την Ιχθυόσκαλα, του υγροβιότοπου της Μπουρμπουλήθρας, καθώς και της οδού πρόσβασης σ’ αυτούς.

Μεταξύ άλλων θα είναι υπεύθυνος του καθαρισμού και απολύμανσης των κοινόχρηστων WC και των γραφείων του Α’ και Β’ ορόφου του κεντρικού κτιρίου της ΟΛΒ καθώς και όλων των αποθηκών –υπόστεγων όλων των προβλητών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου