ΤΟΠΙΚΑ

Με μηνύσεις απαντούν οι κάτοικοι στα Αστέρια Αγριάς

με-μηνύσεις-απαντούν-οι-κάτοικοι-στα-α-795812

Με ονομαστικές μηνύσεις κατά στελεχών της δημοτικής αρχής Βόλου, αναμένεται να «απαντήσουν» κάτοικοι στα Αστέρια Αγριάς, στον απόηχο των προχθεσινών επεισοδίων που σημειώθηκαν στο πάρκο της συνοικίας, με αφορμή την εκρίζωση ενός φοίνικα.

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνέλευση των κατοίκων με μεγάλη συμμετοχή. Κάτοικοι της περιοχής εξουσιοδότησαν το προεδρείο του Συλλόγου να προχωρήσει σε όποιες ενέργειες κρίνει σκόπιμο.

Ο εξωραϊστικός σύλλογος Αστέρια Αγριάς, πρόκειται να κινηθεί με ονομαστικές μηνύσεις εναντίον στελεχών της δημοτικής αρχής. Ηδη βρίσκεται σε συνεννόηση με δικηγόρους.

«Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος. Είχαν πει ότι δεν θα κάνουν άλλες ζημιές στο πάρκο. Δεν σέβονται ούτε το λόγο τους. Οσα συμβαίνουν είναι απαράδεκτα και θα είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για ό,τι συμβεί», ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου, Κ. Θεοδοσόπουλος.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία

Με ανακοίνωσή της η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία καταγγέλλει τη δημοτική αρχή ότι δεν σέβεται τη νομιμότητα: «Με μια χαμηλού επιπέδου ανακοίνωση, ως συνήθως, τοποθετήθηκε η Δημοτική Αρχή Βόλου στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στα Αστέρια Αγριάς. Είναι απίστευτο πώς η Δημοτική Αρχή μιας πόλης με ιστορία, όπως ο Βόλος, μπορεί να μετέρχεται μεθόδους Φαρ Ουέστ αψηφώντας νόμους και δικαστικές αποφάσεις και καθυβρίζοντας τους πάντες. Εχει δε και πλάκα το γεγονός ότι μια Δημοτική Αρχή η οποία έχει σχέση με το περιβάλλον, όση ο «φάντης με το ρετσινόλαδο», ξαφνικά «αγωνίζεται» δήθεν για την προστασία του Παγασητικού, όταν και οι πέτρες ακόμα σε αυτό τον τόπο γνωρίζουν τους αγώνες των οικολογικών οργανώσεων και των πολιτών για την υπεράσπισή του.

Οι οργανώσεις και οι πολίτες δεν αγωνίστηκαν βέβαια για τη διάσωση ενός μόνο φοίνικα, αλλά για τη σωτηρία ενός πάρκου που αποτελεί πνεύμονα ζωής σε μια υποβαθμισμένη περιοχή (…) Σύντομα η Δημοτική Αρχή θα αντιληφθεί ότι δεν είναι υπεράνω των νόμων. Στην Ελληνική Δημοκρατία υπάρχει σύνταγμα και νόμοι, όπως υπάρχουν και δικαστές που δεν φοβούνται να τους εφαρμόσουν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου