ΤΟΠΙΚΑ

Συλλήψεις και μηνύσεις για μεταφύτευση φοίνικα στην Αγριά

συλλήψεις-και-μηνύσεις-για-μεταφύτευ-797532

Ενταση σημειώθηκε σήμερα νωρίς το μεσημέρι στην περιοχή Αστέρια Αγριάς, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή αντλιοστασίου ακαθάρτων της ΔΕΥΑΜΒ, όταν κάτοικοι και μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων βρέθηκαν εκεί για να αποτρέψουν τις εργασίες μεταφύτευσης -σύμφωνα με τον Δήμου Βόλου- ενός φοίνικα, τις οποίες εκτελούσε συνεργείο της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου.

Οι κάτοικοι αντέδρασαν στην εκτέλεση των εργασιών, καθώς υποστηρίζουν ότι ο φοίνικας δεν θα μεταφυτευτεί, αλλά θα κοπεί.

Στο χώρο προκλήθηκε ένταση μεταξύ των συγκεντρωμένων και στελεχών της Δημοτικής Αρχής Βόλου και κλήθηκε η Αστυνομία. Αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του προέδρου του Εξωραϊστικού Συλλόγου, Κώστα Θεοδοσόπουλου, των μελών της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας, Κώστα Βολιώτη και Στέλιου Λημνιού, του γιατρού Κώστα Σπυρόπουλου και του Αντιδημάρχου Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Βόλου, Απόστολου Μαλαματίνη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Ανακασιά, στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας, όπου σύμφωνα με δηλώσεις στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ του προέδρου του Εξωραϊστικού Συλλόγου, Κώστα Θεοδοσόπουλου, προτίθεται και ο ίδιος να καταθέσει μήνυση εναντίον του Δήμου Βόλου, την οποία τελικά δεν κατέθεσε. Μήνυση κατέθεσε ο αντιδήμαρχος Βόλου, Απ. Μαλαματίνης κατά όσων παρεμπόδισαν την εκτέλεση των εργασιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου