ΤΟΠΙΚΑ

Επισκευαστική μονάδα στο λιμάνι του Βόλου;

επισκευαστική-μονάδα-στο-λιμάνι-του-β-79528

Ερευνα αγοράς από τον ΟΛΒ, με στόχο να εξυπηρετηθούν έκτακτες ανάγκες

Τη δυνατότητα δημιουργίας μίας μικρής επισκευαστικής μονάδας σκαφών στο τέλος της γ’ προβλήτας κοντά στα Πευκάκια διερευνά ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, ώστε στο λιμάνι να μπορούν να γίνουν αποκαταστάσεις βλαβών ελαφριάς μορφής.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ, Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, υποναύαρχος εν αποστρατεία του Λιμενικού Σώματος είπε ότι ο ιδιοκτήτης ενός σκάφους ιδιωτικού ή μικρού εμπορικού όταν βρεθεί σε μία έκτακτη ανάγκη θα πρέπει να μπορεί να εξυπηρετηθεί. «Εμείς στο λιμάνι δε διαθέτουμε ένα σημείο ή κάποια θέση, στην οποία να υπάρχει μία μονάδα μικρή ή μεγάλη, η οποία να μπορεί να αποκαταστήσει βλάβες μεσαίου μεγέθους, ηλεκτρολογικές, μηχανολογικές, ενός ιδιωτικού σκάφους ή ενός μεγαλύτερου» ανέφερε χαρακτηριστικά. Οι ιδιωτικές μονάδες που υπάρχουν στη Μαγνησία βρίσκονται στις γύρω περιοχές. Το ίδιο το λιμάνι δεν παρέχει αυτή τη δυνατότητα.

«Πριν δύο εβδομάδες και δεδομένου ότι υπάρχουν μονάδες στο Βόλο και μάλιστα πολύ καλές μηχανολόγων, ηλεκτρολόγων που ασχολούνται με τα σκάφη, ήρθε μία μονάδα από τον Πειραιά, η οποία ζήτησε να συνεργαστεί με το λιμάνι. Να βρούμε που μπορεί να γίνει μία γλίστρα σκαφών, να τοποθετηθούν κάποια σκάφη, μηχανήματα. Στον εν λόγω χώρο θα πρέπει να έχουν πρόσβαση και τα μηχανουργεία σκαφών, τα ηλεκτρολογεία, ώστε να γίνονται επισκευές ελαφριάς μορφής» είπε ο ίδιος.

Ο ΟΛΒ διερευνά το θέμα. Το σπουδαιότερο όμως για τη Διοίκηση του Λιμανιού είναι τι θα σήμαινε αυτή η μονάδα για το Βόλο και τους επαγγελματίες του κλάδου αλλά και για την ανάπτυξη του λιμανιού. Προς αυτήν την κατεύθυνση το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού σε επόμενη συνεδρίασή του θα συζητήσει για να βγάλει πρόσκληση ενδιαφέροντος. «Δεν έχουμε αποφασίσει πως μπορεί να λειτουργήσει αυτή η μονάδα. Υπάρχουν διάφορες σκέψεις» κατέληξε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου