ΤΟΠΙΚΑ

Με ελληνικό γλέντι η τουριστική προβολή του Βόλου και του Πηλίου

με-ελληνικό-γλέντι-η-τουριστική-προβο-80124

Στη διεθνή έκθεση τουρισμού στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας

Το ελληνικό γλέντι, με κεράσματα, μουσική και χορό, προβλήθηκε ως αναπόσπαστο μέρος της τουριστικής ταυτότητας του Βόλου και του Πηλίου στη διεθνή έκθεση τουρισμού στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή.

Τον τουριστικό προορισμό υποστήριξαν για άλλη μια φορά οι Δήμοι Βόλου, Ζαγοράς – Μουρεσίου και Ν. Πηλίου οι οποίοι εξασφάλισαν την εκθεσιακή παρουσία και την προώθηση της περιοχής καθώς και οι Ενώσεις Ξενοδόχων και Ενοικιαζομένων Δωματίων Ν. Μαγνησίας που προώθησαν τις επιχειρήσεις τουρισμού. Η διάρκεια της έκθεσης ήταν 4 ημέρες, εκ των οποίων οι 2 πρώτες ήταν εστιασμένες στις επαφές μεταξύ επαγγελματιών και οι 2 επόμενες ήταν αφιερωμένες στο κοινό της Ρουμανίας.

Οι πρώτες ημέρες ήταν ιδιαίτερα παραγωγικές καθώς στο περίπτερο του VOLOSPELION ενημερώθηκαν ατομικά και πολύ ουσιαστικά 63 γραφεία τουρισμού, ενώ πολύ μεγάλη ήταν η κίνηση στο περίπτερο, αναφορικά με τους μεμονωμένους επισκέπτες που ενημερωθήκαν κατά τις ημέρες κοινού. Το σύνολο του πληροφοριακού υλικού των Δήμων αλλά και των επαγγελματιών που συμμετείχαν, εξαντλήθηκαν, ενώ οι επισκέπτες ενημερώθηκαν από τα άτομα της αποστολής για τα χαρακτηριστικά της περιοχής. Στο πλαίσιο της έκθεσης, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση προορισμού σε τουριστικά γραφεία. Η παρουσίαση, η οποία οργανώθηκε από την ένωση ξενοδόχων, πολύ γρήγορα εξελίχθηκε σε έναν αυθόρμητο και ζωντανό διάλογο με τη συμμετοχή των ατόμων που γνώριζαν την περιοχή. Έτσι, μετά την παρουσίαση του προορισμού από τον πρόεδρο της Ένωσης, ακολούθησε ενδιαφέρουσα και αναλυτική ενημέρωση για τα μοναδικά θρησκευτικά μνημεία και προσκυνήματα, όπως τα μοναστήρια της Παναγίας Ξενιάς και τα πολλά μοναστήρια και τις εκκλησιές του Πηλίου και του Αλμυρού, από τον εκπρόσωπο της Ι.Μ.Δ. Αρχιμανδρίτη Γεώργιο Γιαννιό. Ακολούθησε παρέμβαση του εμπορικού ακόλουθου και γενικού συμβούλου οικονομικών υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στη Ρουμανία κ. Ιωάννη Μάρκου. Ο κύριος Μάρκου, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τη Μαγνησία, μίλησε με θερμά λόγια για την περιοχή, ενθαρρύνοντας τα τουριστικά γραφεία να δραστηριοποιηθούν στο Βόλο και το Πήλιο. Κατόπιν ακολούθησαν τοποθετήσεις Ρουμάνικων γραφείων που ήδη δραστηριοποιούνται στο Βόλο και το Πήλιο και γνωρίζουν τον προορισμό, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην υποδομή του αεροδρομίου και τις περιοχές που μπορεί να εξυπηρετήσει. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τοπικά κεράσματα από την Ένωση Επαγγελματιών και εστίασης Ν. Αγχιάλου και Ελληνικούς χορούς από το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου, παράρτημα Αλμυρού, το οποίο για άλλη μια φορά υποστήριξε με επιτυχία τη δράση τουριστικής προβολής. Το Ελληνικό γλέντι συνεχίστηκε και στους χώρους της έκθεσης, όπου το Λύκειο Ελληνίδων χόρεψε μπροστά στα περίπτερα του Βόλου και του Πηλίου αλλά και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Με Ελληνικούς χορούς συνεχίστηκε η διαφήμιση της Ελλάδας και από Ρουμάνικα γραφεία, αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα συγκινεί τους κατοίκους της Βουκουρεστίου.

Στα πολύ άμεσα θετικά αποτελέσματα της έκθεσης μπορούν να αναφερθούν η οργάνωση αφιερώματος στην περιοχή, που θα γίνει από την Δημόσια τηλεόραση Ρουμανίας και προγραμματίστηκε για τον Απρίλιο. Επίσης, η υλοποίηση εκδήλωσης γαστρονομίας και προώθησης τοπικών προϊόντων και τουρισμού που θα οργανωθεί από την Ελληνική πρεσβεία αποκλειστικά για το Βόλο και το Πήλιο, η οποία προγραμματίστηκε για το Μάιο. Θετικά ήταν και τα μηνύματα για τις επιχειρήσεις που ακολούθησαν την αποστολή. Όλες οι επιχειρήσεις έκαναν πολλά ραντεβού και έκλεισαν συνεργασίες για το καλοκαίρι. Το νέο τουριστικό έντυπο που δημιουργήθηκε από το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Βόλου και το οποίο παρουσιάστηκε στη γλώσσα της χώρας, άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στους επισκέπτες αλλά και στους συμμετέχοντες της αποστολής, καθώς βοήθησε στην ολοκληρωμένη και εντυπωσιακή παρουσίαση. Όλο το έντυπο υλικό που μεταφέρθηκε στην έκθεση, διανεμήθηκε, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες, οι οποίοι επισκέπτονταν το περίπτερο μέχρι την τελευταία στιγμή, αφήνοντας μεγάλη ικανοποίηση σε όλους όσους συμμετείχαν και κόπιασαν.

Στην έκθεση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της τουριστικής προβολής του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου κ. Απ. Σουλδάτος, και ο Δημοτικός σύμβουλος κ. Κ. Βασταρδής, οι Πρόεδροι των Ενώσεων Ξενοδόχων κ. Γ.Ζαφείρης και Ενοικιαζόμενων δωματίων κ. Αθ. Σπύρου και ο Πρόεδρος της Ένωσης επαγγελματιών και εστίασης Ν. Αγχιάλου κ. Ασδεράκης Βασίλειος.

Με την έκθεση της Ρουμανίας ολοκληρώθηκε μια μεγάλη προσπάθεια προβολής του προορισμού στα Βαλκάνια, ώστε να αξιοποιηθεί η οδική πρόσβαση. Οι Δήμοι Βόλου, Ζαγοράς – Μουρεσίου και Ν. Πηλίου, ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια πολύ όμορφη προσπάθεια για την προώθηση του τόπου και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Αυτή η ειλικρινής συνεργασία Δήμων και Φορέων, η οποία προέκυψε αυθόρμητα και μόνο ως αποτέλεσμα του αμοιβαίου σεβασμού στη δουλειά κάθε συμμετέχοντα και στην αποδοχή ενός κοινού στόχου και προορισμού, φέρνει αισιοδοξία για μια πολύ καλή συνέχεια. Ευχαριστούμε κάθε φορέα, επιχείρηση και κυρίως κάθε φυσικό πρόσωπο για τη συμμετοχή του και συνεχίζουμε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου