ΤΟΠΙΚΑ

Υπερήφανοι οι δικηγόροι για τις κινητοποιήσεις ενάντια στο ασφαλιστικό

υπερήφανοι-οι-δικηγόροι-για-τις-κινητ-80014

Στην 50η μέρα της αποχής, ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου έκοψε την πίτα του

Στην 50η μέρα των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων ενάντια στο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό βρήκε η χθεσινοβραδινή εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο κέντρο Κ.Χ.1948 το Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου, ο οποίος φέτος επέλεξε και τίμησε ένα συνταξιούχο δικηγόρο και ένα συμπολίτη για την προσφορά τους.

Οι δικηγόροι του Βόλου είναι ήδη γονατισμένοι οικονομικά από την αποχή από τα καθήκοντά τους. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Λάζαρος Γαϊτάνης στο χαιρετισμό του είπε ότι η αποχή επί 50 μέρες από τα καθήκοντά μας δεν είναι ευχάριστο γεγονός.

«Είμαστε προβληματισμένοι. Αλλά είμαστε και υπερήφανοι. Υπερήφανοι γιατί εμείς οι δικηγόροι ανοίξαμε πρώτοι το δρόμο των κινητοποιήσεων ενάντια στο προσχέδιο για το ασφαλιστικό και είμαστε οι πρώτοι, που τον συνεχίζουμε αδιαλείπτως. Υπερήφανοι γιατί εμείς οι δικηγόροι του Βόλου για πρώτη φορά ενώσαμε 26 φορείς κλάδων ελεύθερων επαγγελματιών της Μαγνησίας. 26 φορείς, που αναγνώρισαν τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου ως επικεφαλής του συντονιστικού οργάνου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου έδωσαν το παρών πρόεδροι φορέων. Ο κ. Γαϊτάνης επικαλούμενος την παρουσία τους υπογράμμισε ότι «οι φορείς είναι μαζί μας εδώ. Είμαστε στο πλευρό τους. Είναι στο πλευρό μας. Αυτό ακριβώς είναι το απρόσμενο κέρδος από το περιβόητο προσχέδιο για το ασφαλιστικό. Για πρώτη φορά οι φορείς κλάδων ελεύθερων επαγγελματιών της Μαγνησίας συνεργάζονται μεταξύ τους».

Το μυστικό για τη συνεργασία ο ίδιος είπε ότι είναι ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου έκλεισε τα αυτιά του στην κατασυκοφάντηση του κλάδου ξεχωριστά. «Ξεφύγαμε επιτέλους από τη λογική του διαίρει και βασίλευε. Και να είστε βέβαιοι ότι αυτή η συνεργασία μεταξύ μας που ξεκίνησε τον Ιανουάριο δεν τελειώνει με το ασφαλιστικό. Αρχισε με το ασφαλιστικό» κατέληξε. Ακολούθησε η απονομή τιμητικής πλακέτας στο συνταξιούχο Δικηγόρο Θανάση Χριστοδούλου για το συγγραφικό του έργο και στο συμπολίτη Αγγελο Βουγιούκα για τον αγώνα του για την ελευθερία κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο με τίμημα την προσωπική του ελευθερία.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου