ΤΟΠΙΚΑ

Ανακοίνωση – διαμαρτυρία Αγροτικών Συλλόγων Ζαγοράς – Πουρίου

ανακοίνωση-διαμαρτυρία-αγροτικών-σ-794197

Καταβολή στο 100% της ζημιάς των οφειλόμενων αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, συμψηφισμό των οφειλών με την αποζημίωση και στελέχωση του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς διεκδικούν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ζαγοράς- Πουρίου.

Σε ανακοίνωση- κάλεσμα οι Αγροτικοί Σύλλογοι ενημερώνουν ότι συμμετέχουν στο πρόγραμμα δράσης της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας.

Σε αυτό το πλαίσιο αύριο Τρίτη 29 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με ευρύ κάλεσμα προς κάθε αγρότη, ενώ θα ακολουθήσει στις 9 Ιανουαρίου διαδικτυακή εκδήλωση, στις 11 Ιανουαρίου παράσταση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς και στις 18 Ιανουαρίου παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στον Βόλο.

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ζαγοράς – Πουρίου τονίζουν ότι υπάρχουν προβλήματα που μεγαλώνουν χρόνο με το χρόνο.

«Οι κινητοποιήσεις που κάναμε το προηγούμενο διάστημα οδήγησαν στο να γνωρίσουμε νέο κόσμο και να συσπειρώσουμε το οργανωμένο αγροτικό κίνημα της περιοχής.

Η φονική πανδημία ανέδειξε τις ευθύνες των κυβερνήσεων διαχρονικά για την υποβάθμιση και εγκατάλειψη του δημόσιου συστήματος υγείας, που εξυπηρέτησε τη γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα υγείας.

Το Κέντρο Υγείας της Ζαγοράς βρίσκεται σε απαξίωση, είναι υποστελεχωμένο από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και με τραγικές φθορές στην κτιριακή υποδομή.

Στο Κέντρο Υγείας δεν έχουμε τη πιο βασική ειδικότητα για έναν δήμο, του παιδίατρου, ούτε οδοντίατρο και ωτορινολαρυγγολόγο. Η σκεπή του κτιρίου έχει πέσει. Η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν μεγάλες ευθύνες», σημειώνουν.

Ακόμη, οι Αγροτικοί Σύλλογοι τονίζουν ότι από τη σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή τον περασμένο Μάιο δεν έχουν παραδοθεί ούτε τα πορίσματα ακόμη.

«Ο κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση, τα έξοδα για τη καλλιέργεια έχουν γίνει και το θέμα της αποζημίωσης προχωρά με βήματα χελώνας. Εμείς ρωτάμε γιατί γίνεται όλο αυτό και ο κόσμος που έπαθε ζημιά πως θα συνεχίσει να καλλιεργεί; Αμεσα να βγουν πορίσματα και να μας δώσουν προκαταβολή στο 100%», προσθέτουν.

Οι αγρότες της περιοχής ζητούν πέραν των προαναφερόμενων:

-Αμεση στελέχωση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και μέσα προστασίας στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς.

-Επισκευή και συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας.

Oπως λένε, «το αγροτικό κίνημα δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί αυτή η αδιέξοδη αντιλαϊκή πολιτική που συνθλίβει τις ζωές μας, τα δικαιώματά μας, μειώνει εισοδήματα και μισθούς και οδήγησε σε συντάξεις πείνας. Καλούμε τους αγρότες να είναι σε επαγρύπνηση και όσο θα μας επιτίθενται εμείς θα γινόμαστε πιο δυνατοί στους συλλόγους μας και στην Ομοσπονδία του νομού».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου