ΤΟΠΙΚΑ

800 μαθητές της Μαγνησίας συμμετείχαν στον διαγωνισμό «Θαλής» 2020

800-μαθητές-της-μαγνησίας-συμμετείχαν-στ-805081

Ο διαγωνισμός «ΘΑΛΗΣ» 2020 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 και αφορούσε στην υλοποίηση της 1ης φάσης του 81ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού στα Μαθηματικά για τις τάξεις Β’, Γ’ Γυμνασίου και Α’, Β’, Γ’ Λυκείου και του 10ου Τοπικού Διαγωνισμού για την Α’ Γυμνασίου.

Για πρώτη φορά στα χρονικά διεξαγωγής του ο διαγωνισμός, λόγω των ειδικών συνθηκών, πραγματοποιήθηκε κατά τόπους σε κάθε σχολική μονάδα. Σε αυτόν συμμετείχαν 40 σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια του Ν. Μαγνησίας και διαγωνίσθηκαν 800 περίπου μαθητές από όλες τις τάξεις των σχολείων αυτών.

Όπως επισημαίνεται από την Διοικούσα Επιτροπή της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας του Παραρτήματος Μαγνησίας, η διεξαγωγή του Διαγωνισμού μέσα στην κάθε σχολική μονάδα κατά τις δυο τελευταίες σχολικές ώρες του ωρολογίου σχολικού προγράμματος ενεθάρρυνε τους μαθητές να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό και για αυτό παρατηρήθηκε η πρωτοφανής αυτή συμμετοχή τους.

Τα γραπτά στη συνέχεια διορθώθηκαν από το Σώμα των Διορθωτών του Παραρτήματος Μαγνησίας και κατόπιν στάλθηκαν στα Κεντρικά της Ε.Μ.Ε. στην Αθήνα για την τελική διόρθωση και επεξεργασία των αποτελεσμάτων. Για το λόγο ότι ορισμένα σχολεία ήταν κλειστά, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού και δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στο Διαγωνισμό, από την Εταιρεία υπάρχει η πρόθεση να πραγματοποιηθεί επαναληπτική διαδικασία, όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση και όταν επαναλειτουργήσουν τα σχολεία.

Η επαναληπτική εξέταση θα αφορά και στους δυο διαγωνισμούς, δηλαδή τον 81ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για τις τάξεις Β’, Γ’ Γυμνασίου και Α’, Β’, Γ’ Λυκείου και τον 10ο Τοπικό Διαγωνισμό για την Α’ Γυμνασίου. Επιπλέον, διευκρινίζεται ότι στην επαναληπτική αυτή διαδικασία θα μπορούν να συμμετάσχουν μόνον οι μαθητές των σχολείων που ήταν κλειστά και δεν λειτουργούσαν όταν πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός στις 6/11/20. Λόγω της πιθανής πραγματοποίησης αυτής της επαναληπτικής διαδικασίας παρατείνεται η έκδοση και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τόσο για τον 81ο Πανελλήνιο όσο και για τον 10ο Τοπικό Διαγωνισμό, μέχρι νεωτέρας. Η Δ.Ε. του Παραρτήματος της Ε.Μ.Ε. Μαγνησίας ευχαριστεί τους Διευθυντές/ντριες, Υποδιευθυντές/ντριες και όλους τους εκπαιδευτικούς που με κάθε τρόπο συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή του Διαγωνισμού, καθώς χωρίς την πολύτιμη συνεισφορά τους δε θα ήταν δυνατή η πραγματοποίησή του. Συγχαίρει επίσης όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές για τη συμμετοχή τους και τους εύχεται καλά αποτελέσματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου