ΤΟΠΙΚΑ

«Νιώθουμε την αγκαλιά της πόλης» ~ Γιόρτασαν τη μέρα της τρίτης ηλικίας

νιώθουμε-την-αγκαλιά-της-πόλης-γιόρ-79109

Οι φιλοξενούμενοι του Γηροκομείου εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για τη στήριξη των Βολιωτών

Γέμισε από χαμόγελα αισιοδοξίας, ελπίδας και ευγνωμοσύνης το Γηροκομείο του Βόλου, με τους εκατό περίπου φιλοξενούμενους να εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για τη στήριξη των Βολιωτών, τη φροντίδα της διοίκησης και του προσωπικού, με αφορμή την παγκόσμια μέρα της Τρίτης Ηλικίας. Το ίδρυμα άνοιξε για μια ακόμη φορά διάπλατα τις πύλες του, προκειμένου να υποδεχθεί τους Βολιώτες κάθε ηλικίας που έσπευσαν να δουν από κοντά το έργο που επιτελείται και να συνομιλήσουν με τους φιλοξενούμενους, τα μέλη της διοίκησης και το έμψυχο δυναμικό του Γηροκομείου.

Μεταξύ των χθεσινών επισκεπτών και οι φιλοξενούμενοι της Μονάδας Αλτσχάιμερ, που κάθισαν στο ίδιο τραπέζι με τους τροφίμους του Γηροκομείου, στέλνοντας με το δικό τους τρόπο το μήνυμα της στήριξης του έργου που επιτελείται.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κ. Σοφία Βαρλάμη, μέλος του Δ.Σ. του Γηροκομείου, υπογραμμίζει ότι «οι Βολιώτες συμπαρίστανται στο Γηροκομείο, ενώ παράλληλα ανοιγόμαστε κι εμείς από την πλευρά μας στην τοπική κοινωνία, καλώντας όποιον επιθυμεί, να έρθει και να δει από κοντά το Γηροκομείο, το οποίο βρίσκεται σε καλό δρόμο και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε να έρθει εκεί που πρέπει». Η κ. Βαρλάμη τονίζει, παράλληλα ότι «το Γηροκομείο ανήκει στο Βόλο, στους πολίτες και τους δίνουμε την ευκαιρία να έρθουν, να το επισκεφτούν κι εμείς από την πλευρά μας να τους ευχαριστούμε για τη δική τους συμπαράσταση».

Οι ηλικιωμένοι από την πλευρά τους, εκφράζουν τα συναισθήματα ευγνωμοσύνης που κατακλύζουν την ψυχή τους, ενώ όπως αναφέρει στο σημείο αυτό η κ. Μαρία Κιαδήμου, η οποία ζει τα τέσσερα τελευταία χρόνια στο Γηροκομείο «περνάω πάρα πολύ καλά και είμαι ευχαριστημένη. Συγκινούμαι πάρα πολύ γιατί όλοι μας σκέπτονται και μας φροντίζουν και θέλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που έρχονται και μας βλέπουν».

Κάθε φιλοξενούμενος βιώνει με το δικό του τρόπο την μέρα των ηλικιωμένων, ενώ είναι χαρακτηριστική στο σημείο αυτό η δήλωση της κ. Στέλλας Καμπόλη «αξίζουν συγχαρητήρια στους Βολιώτες, γιατί στηρίζουν το Γηροκομείο. Πραγματικά τους θαύμασα βλέποντας τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις και αυτό που θα ήθελα να τους πω είναι να συνεχίσουν να μην μας ξεχνάνε. Είναι το σπίτι μας το Γηροκομείο».

Η συντροφικότητα είναι ο βασικότερος λόγος που οδήγησε τον κ. Ναπολέοντα Κιρίκο στο Ιδρυμα κι όπως εξηγεί ο ίδιος «έχω βρει καλούς ανθρώπους, και καλούς φίλους που δεν τους είχα πριν». Η ευχή που διατυπώνει από καρδιάς στους Βολιώτες, είναι «να μην τους αξιώσει ο Θεός να μείνουν μόνοι τους, γιατί είναι δύσκολη η μοναξιά».

Ανάλογες είναι οι θέσεις που διατυπώνει και ο κ. Γιώργος Παπαδημητρίου, ο οποίος ομολογεί «νιώθω ευχάριστα εδώ, γιατί πριν ήταν δύσκολα». Απευθυνόμενος, τέλος, στους Βολιώτες, τους προτρέπει «να μην μας ξεχνούν, να μας θυμούνται» υπενθυμίζοντας παράλληλα σε όλους ότι «πρέπει να είμαστε αγκαλιασμένοι και αλληλέγγυοι πάντα, για να ξεπερνάμε τις δυσκολίες».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου