ΤΟΠΙΚΑ

«Επαγρύπνηση» στο Αχιλλοπούλειο μετά την αύξηση εισαγωγών ασθενών με κορονοϊό

επαγρύπνηση-στο-αχιλλοπούλειο-μετ-786895

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται πάλι οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου, καθώς τις τελευταίες δύο ημέρες καταγράφεται μία μικρή αύξηση εισαγωγών ασθενών με κορονοϊό στις κλινικές. Αυτό προς το παρόν μπορεί μεν να μην συνιστά νέο συναγερμό, προκαλεί όμως μία σχετική ανησυχία, αφού δεν αποκλείεται να σχετίζεται με τη χαλάρωση των μέτρων στη διάρκεια των γιορτών.

Ανήμερα των Θεοφανίων και χθες στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών προσήλθαν είτε με ύποπτη συμπτωματολογία, είτε θετικά στον COVID-19, περισσότερα από 20 άτομα, από τα οποία τα 9 παρέμειναν για νοσηλεία. Έτσι στο Αχιλλοπούλειο νοσηλεύονται δυο άτομα στους θαλάμους αρνητικής πίεσης και τέσσερα άτομα στη ΜΕΘ covid από 51 έως 67 ετών. Στις δύο κλινικές covid νοσηλεύονταν 29 άτομα, από τα 22 τις προηγούμενες ημέρες.

«Δεν επιτρέπουμε στον εαυτό μας καμία χαλάρωση και κανέναν εφησυχασμό. Είμαστε στις επάλξεις έτοιμοι να δώσουμε τη μάχη. Το ίδιο όμως πρέπει να κάνουν και οι πολίτες. Πρέπει να μας βοηθήσουν. Να τηρούν τα μέτρα και να μην επαναπαύονται. Πρέπει να διατηρηθεί η καλή επιδημιολογική εικόνα που κατακτήσαμε με κόπο», σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διευθυντής των ΤΕΠ και της Ιατρικής Υπηρεσίας του ΓΝΒ Ηλίας Καραμέτος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου