ΤΟΠΙΚΑ

«Ανάσα» στη ΜΕΘ COVID – 19 του Νοσοκομείου Βόλου

ανάσα-στη-μεθ-covid-19-του-νοσοκομείου-βό-792747

Κάτω από 30 οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στις κλινικές του Αχιλλοπουλείου – 18 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο

Χρειάστηκε να περάσουν δύο μήνες, που η πανδημία κυριολεκτικά «σφυροκοπούσε» το Νοσοκομείο Βόλου, ώστε να καταγραφούν αδιάθετες κλίνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας COVID-19 του Αχιλλοπουλείου.

Χθες, σύμφωνα το δελτίο ημερήσιας κατάστασης νοσηλειών, ήταν η πρώτη μέρα που στη ΜΕΘ κορονοϊού υπήρχαν ανοιχτές πέντε από τις 8 διαθέσιμες κλίνες, με τους γιατρούς να εύχονται να μην προκύψει ανάγκη να νοσηλευτούν διασωληνωμένοι επιπλέον ασθενείς. Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας τις επόμενες μέρες. Το γεγονός ωστόσο ότι οι εισαγωγές ασθενών αλλά και τα «ύποπτα» κρούσματα που προσέρχονται στο Νοσοκομείο είναι πολύ λιγότερα, διατηρεί άσβεστη την ελπίδα ότι η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας του νομού θα συνεχιστεί. «Δεν θριαμβολογούμε αλλά η βελτίωση είναι δεδομένη. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Επιστρέφουμε σταδιακά σε μία κανονικότητα που μακάρι να διατηρηθεί. Δεν πρέπει επ’ ουδενί να ρισκάρουμε οποιοδήποτε πισωγύρισμα», σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Χαράλαμπος Μάνδρος, επικεφαλής της Κλινικής κορονοϊού και διευθυντής της Β΄ Παθολογικής Κλινικής στο Αχιλλοπούλειο.

Το τελευταίο 24ωρο στις απλές κλινικές κορονοϊού νοσηλεύονταν 21 ασθενείς, στη ΜΕΘ COVID-19 τρία άτομα, ενώ άλλα τρία άτομα παραμένουν για νοσηλεία στους θαλάμους αρνητικής πίεσης. Από το σύνολο των 27 νοσηλευόμενων με κορονοϊό στο Αχιλλοπούλειο δύο μόνο είναι διασωληνωμένοι. Χθες εκδόθηκαν άλλα δύο εξιτήρια ασθενών. Οι θάνατοι ασθενών στο Νοσοκομείο ανέρχονται στους 109, καθώς χθες τα ξημερώματα απεβίωσε ένας 82χρονος ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Η κατάσταση της υγείας του είχε επιβαρυνθεί σημαντικά εξαιτίας του κορονοϊού με αποτέλεσμα χθες να καταλήξει.

Nέα αντιδραστήρια για τον μοριακό

Η διοίκηση του Νοσοκομείου αποφάσισε να ενισχύσει το Βιοχημικό Τμήμα με επιπλέον αντιδραστήρια για τη λειτουργία του μοριακού αναλυτή που διενεργεί τις εξετάσεις για κορονοϊό για επείγοντα περιστατικά, λαμβάνοντας ημερησίως από 20 έως 30 επιχρίσματα. Σύμφωνα με την απόφαση η νέα προμήθεια αφορά ποσό 106.000 ευρώ το οποίο εκτιμάται ότι θα καλύψει τις ανάγκες του Αχιλλοπουλείου σε αντιδραστήρια για ένα περίπου 8μηνο. Με την απόφαση της διοίκησης συνηγόρησε το Επιστημονικό Συμβούλιο. Παρέχοντας θετική γνωμοδότηση επισήμανε μεταξύ άλλων, ότι το Βιοχημικό Τμήμα όλα αυτά τα χρόνια έχει συμβάλει στην παροχή ποιοτικών εργαστηριακών εξετάσεων προς όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου και πως το τελευταίο διάστημα με την πανδημία έχει υπηρετήσει με συνέπεια την ανάγκη εξέτασης των ύποπτων κρουσμάτων, ώστε να υπάρχουν έγκυρα και έγκαιρα αποτελέσματα διάγνωσης νέων θετικών κρουσμάτων.

18 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στη Μαγνησία

18 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Μαγνησία. Οι νέες μολύνσεις επιβεβαιώθηκαν μετά από την εξέταση που έγινε στα εργαστήρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας. Από τα 18 νέα κρούσματα, τα 4 αποτελούν επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ενώ τα υπόλοιπα 14 εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωμάτων, τέσσερα σε ιδιωτικά εργαστήρια, έξι στο Αχιλλοπούλειο, δύο στο Κέντρο Υγείας Βόλου και δύο στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου.

Αναφορικά με την υπόλοιπη Θεσσαλία το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 16 νέα κρούσματα Covid -19 στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, 48 νέα κρούσματα Covid -19 στην περιοχή της Λάρισας και 8 νέες μολύνσεις στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου