ΤΟΠΙΚΑ

Δεκαήμερο ανοιξιάτικων προσφορών

δεκαήμερο-ανοιξιάτικων-προσφορών-781269

Ερχεται δεκαήμερο ανοιξιάτικων προσφορών στην εμπορική αγορά του Βόλου. Αντίδοτο στην μειωμένη κίνηση της πασχαλινής περιόδου αναζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου – Νέας Ιωνίας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Κυριαζή

Στοχεύοντας στην αύξηση της επισκεψιμότητας και την τόνωση της αγοραστικής κίνησης, ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας, προσανατολίζεται να λάβει απόφαση για δεκαήμερο ανοιξιάτικων προσφορών εμπορευμάτων για όλα τα καταστήματα της περιοχής.

Ανάλογη απόφαση έλαβε χθες μόλις ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών και όπως τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Κων. Τσέλιος είναι μία πρόσφορη λύση την συγκεκριμένη περίοδο προκειμένου να διατηρηθεί μία ρευστότητα στην αγορά καθώς ο τζίρος για το Πάσχα ήταν και πάλι σε μειωμένα επίπεδα, εκτός από τα καταστήματα που απευθύνονταν κυρίως στα «βαπτιστήρια» και αυτές τις μέρες είχαν την τιμητική τους.

Ο πρόεδρος του ΕΣΒΝ προσανατολίζεται να συγκαλέσει έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να ληφθεί απόφαση και να ανακοινωθεί το δεκαήμερο των προσφορών που θα δώσει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να κάνουν τα ψώνια τους σε πιο προσιτές τιμές.

Μάλιστα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αναμένεται να καλέσει όλους τους εμπόρους να συμμετάσχουν σε αυτή την πρωτοβουλία, αξιοποιώντας το συγκριτικό πλεονέκτημα της προσφοράς εμπορευμάτων απ’ όλα τα καταστήματα σε καθορισμένο χρονικό διάστημα, αντί των προσφορών σε διαφορετικές ανά κατάστημα περιόδους και να διαθέσουν τα ανοιξιάτικα είδη τους σε ελκυστικές τιμές.

Σύμφωνα με τους εμπόρους οι καταναλωτές το Πάσχα φρόντισαν να αξιοποιήσουν τα χρήματά τους κυρίως στην κάλυψη των υποχρεώσεων τους καταρχήν και σε δεύτερη φάση να έκαναν τα ψώνια τους στην αγορά για αυτό και τα μόνα καταστήματα που παρουσίασαν μία ικανοποιητική για τα δεδομένα της εποχής, κίνηση και τζίρο είναι όσα πουλούν λαμπάδες, παιδικά ρούχα και υποδήματα.

«Το άσχημο ψυχολογικό κλίμα που επικρατεί στους καταναλωτές είχε ως αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα συγκρατημένοι στις αγορές τους, κάτι που βέβαια επηρεάζει άμεσα την πορεία των επιχειρήσεων αφού οι αγορές που γίνονται είναι μετρημένες αφενός και αφετέρου στα απολύτως απαραίτητα», σημείωσε με νόημα ο πρόεδρος του ΕΣΒΝ Κων. Τσέλιος.

Εσπευσε ωστόσο να επισημάνει ο ίδιος ότι « το δεκαήμερο προσφορών εφόσον αποφασιστεί θα βοηθήσει στην βελτίωση του κλίματος στην εμπορική αγορά και επανέλαβε την εκτίμησή του ότι για να επανέλθει η αγορά σε φυσιολογικούς για την εποχή ρυθμούς, θα πρέπει επιτέλους να υπάρξουν οι κατάλληλες πολιτικές στήριξης της επιχειρηματικότητας και της ρευστότητας των επιχειρήσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου