ΤΟΠΙΚΑ

Καταγγελίες Χαυτούρα για δυσλειτουργίες

καταγγελίες-χαυτούρα-για-δυσλειτουρ-781230

Μονοπώλησαν χθες τις ραδιοφωνικές εκπομπές οι δυσλειτουργίες που σημειώθηκαν τις ημέρες του Πάσχα στο Αχιλλοπούλειο, λόγω της έλλειψης βασικών γιατρών ειδικοτήτων , όπως οφθαλμίατροι , ΩΡΛ κ.α

Με αφορμή τα περιστατικά που έφερε χθες στο φως της δημοσιότητας ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ , ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Νίκος Χαυτούρας, αποκάλυψε ένα ακόμη περιστατικό που συνέβη πριν μερικές μέρες και που έρχεται να αποτυπώσει οργανωτικές δυσλειτουργίες, αλλά και την έλλειψη συντονισμού ανάμεσα στους υπεύθυνους του Νοσοκομείου και του ΕΚΑΒ.

Πιο συγκεκριμένα όπως είπε κ. Χαυτούρας, μιλώντας σε τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, περιστατικό που ήλθε στο Βόλο από το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, συνοδεία γιατρού, ο τελευταίος δεν είχε τη δυνατότητα να επιστρέψει στη …βάση του, με αποτέλεσμα να δοθούν χρήματα από το Ταμείο του Συλλόγου Εργαζομένων , προκειμένου να επιστρέψει στην Αργαλαστή με ταξί.

Ο κ. Χαυτούρας με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, είπε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και με τις διακομιδές των ασθενών, κάνοντας ακόμη λόγο για τις ακραίες καταστάσεις που βιώνουν σχεδόν καθημερινά τόσο οι ειδικευμένοι, όσο και οι ειδικευόμενοι αναισθησιολόγοι.

Εκτός από το περιστατικό με τη γιατρό της Αργαλαστής ο κ. Χαυτούρας σημείωσε ότι πρόσφατα αναισθησιολόγος πήγε στην Αθήνα με ασθενοφόρο το ΕΚΑΒ για να συνοδεύσει ασθενή που έμεινε σε Νοσοκομείο της πρωτεύουσας , δεν είχε χρήματα για να επιστρέψει στο Βόλο…

Αναγκάστηκε, όπως πρόσθεσε ο κ. Χαυτούρας , να ζητήσει την οικονομική συνδρομή φίλων του από τους οποίους δανείστηκε χρήματα για να επιστρέψει στο Βόλο, φορώντας την ιατρική του φόρμα !!!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου