ΤΟΠΙΚΑ

Βουτιά στα έσοδα των δικηγόρων του Βόλου

βουτιά-στα-έσοδα-των-δικηγόρων-του-βόλ-780934

Θεαματική πτώση στην έκδοση των τριπλότυπων Δικαστηρίων που αφορούν στις παραστάσεις στις δίκες κατέγραψε το πρώτο 8μηνο του 2016, εξαιτίας των κινητοποιήσεων για το φορολογικό- ασφαλιστικό.

Από την αποχή σε κάθε παράσταση δίκης μέχρι και τον Ιούνιο και τη στοχευμένη αποχή που συνεχίζεται έως τις 15 Σεπτεμβρίου προκύπτει ότι μειώθηκαν οι δίκες σε σχέση με πέρυσι κατά 58,2% και τα έσοδα των νομικών κατέγραψαν βουτιά.

Από την περαιτέρω επεξεργασία των στοιχείων φαίνεται ότι τα τριπλότυπα αυξήθηκαν το τελευταίο δίμηνο οπότε το πλαίσιο της αποχής δε συνεχίστηκε διευρυμένο αλλά η κινητοποίηση έχει πλέον στοχευμένη μορφή.

Αναλυτικά το πρώτο οχτάμηνο του 2015 εκδόθηκαν 11.352 τριπλότυπα, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2016 μόλις 4.745. Το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου 2015 αντίστοιχα κόπηκαν 803 τριπλότυπα, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2016 που είναι σε ισχύ η στοχευμένη αποχή 1.740.

Οι κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό – φορολογικό είχαν σαν αποτέλεσμα να χαθεί το περσινό δικαστικό έτος και τα έσοδα των δικηγόρων να μειωθούν δραματικά.

Το αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων και η περαιτέρω πορεία τους θα συζητηθεί εκτάκτως σε Γενική Συνέλευση που συγκάλεσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 στις 12 το μεσημέρι στην ισόγεια αίθουσα του Πρωτοδικείου Βόλου.

Μέχρι τότε η Διοίκηση του Συλλόγου θα έχει στα χέρια της και από την απόφαση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία θα συνεδριάσει την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016.

Επιπλέον θα γίνει ενημέρωση για τα οικονομικά του Συλλόγου.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου η στοχευμένη αποχή των δικηγόρων συνεχίζεται.

Οι δικηγόροι απέχουν από Διοικητικές δίκες: φορολογικές (συμπεριλαμβανομένης της δημοτικής φορολογίας), τελωνειακές και όσες έχουν αντικείμενο διοικητικά πρόστιμα, στον πρώτο βαθμό δικαιοδοσίας, εφόσον υπάρχει ολικώς ή μερικώς αυτοδίκαιο ανασταλτικό αποτέλεσμα ή έχει ληφθεί προσωρινή δικαστική προστασία (είτε δυνάμει προσωρινής διαταγής, είτε δυνάμει απόφασης επί αναστολής). Στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας και στο στάδιο της αναίρεσης, (ομοίως, στις φορολογικές, συμπεριλαμβανομένης της δημοτικής φορολογίας, τελωνειακές και τις υποθέσεις με αντικείμενο διοικητικά πρόστιμα), αποχή από δίκες όπου ο δημόσιος φορέας (Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή κ.λπ.) έχει ασκήσει το ένδικο μέσο. Επίσης απέχουν από την εκδίκαση του κυρίου ένδικου βοηθήματος, ποινικές δίκες με φορολογικό, τελωνειακό, κοινωνικοασφαλιστικό περιεχόμενο κ.α.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου