ΤΟΠΙΚΑ

Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου: Κάλπες για στοχευμένη αποχή

δικηγορικός-σύλλογος-βόλου-κάλπες-γι-824991

Γενική Συνέλευση συγκαλεί για τη Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2016 στις 11.00 το πρωί ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου προκειμένου να αποφασιστεί η πορεία των κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό – φορολογικό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου συνέχισε χθες τη συνεδρίαση που είχε διακοπεί την περασμένη Πέμπτη και αποφάσισε προκειμένου να μην υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός των δικηγόρων, να παρατείνει την αποχή με το διευρυμένο πλαίσιο έως την Τετάρτη 6 Ιουλίου.

Στη Συνέλευση της Δευτέρας θα καλέσει τους δικηγόρους να αποφασίσουν για τη συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεων μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου που αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την απόφαση θα στηθούν εκ νέου κάλπες και οι δικηγόροι θα ψηφίσουν εάν επιθυμούν συνέχεια των κινητοποιήσεων ή όχι με διευρυμένο πλαίσιο ή στοχευμένη αποχή.

Η εισήγηση του προεδρείου θα είναι συνέχιση των κινητοποιήσεων με στοχευμένη αποχή όπως έχουν αποφασίσει και υλοποιούν αρκετοί Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας όπως της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας, της Ξάνθης, της Αλεξανδρούπολης, των Ιωαννίνων κ.α.

Στο πλαίσιο αυτό θα ζητηθεί η αποχή από τις διοικητικές δίκες με εμπλοκή του Δημοσίου και συγκεκριμένα όσον αφορά στα Διοικητικά Δικαστήρια, τις φορολογικές και την εκδίκαση του κυρίου ενδίκου βοηθήματος ή μέσου στις υποθέσεις του ΚΕΔΕ, εφόσον υπάρχει προσωρινή δικαστική προστασία.

Οσον αφορά στις ποινικές δίκες, εάν επιλεχθεί η στοχευμένη αποχή οι δικηγόροι θα απέχουν μόνο από τις φορολογικές, τελωνειακές και κοινωνικοασφαλιστικές.

Επίσης, από την εκδίκαση του κυρίου ένδικου βοηθήματος ή μέσου στον πρώτο βαθμό στις υποθέσεις αναγκαστικής εκτέλεσης και δίκες των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου