ΤΟΠΙΚΑ

Φοιτητές ζητούν επαναλειτουργία του Π.Θ.

φοιτητές-ζητούν-επαναλειτουργία-του-777343

«Να ανοίξουν κανονικά οι σχολές μας το εαρινό εξάμηνο» ζήτησαν –Νέα κινητοποίηση στον θόλο αύριο Πέμπτη

Ανοιγμα των σχολών τους για το εαρινό εξάμηνο διεκδίκησαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε κινητοποίηση που έκαναν προχθές στην πρυτανεία του ιδρύματος.

Φοιτητές των συλλόγων Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής, Μηχανολόγων και Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής διεκδικούν το άνοιγμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από τα τέλη Φεβρουαρίου οπότε και ξεκινά το εαρινό εξάμηνο και την επιστροφή τους στα αμφιθέατρα με φυσική παρουσία.

«Καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις για την αξιοποίηση κτηρίων και υποδομών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, ώστε να επιστρέψουμε οι φοιτητές κανονικά στα έδρανα το επόμενο εξάμηνο.

«Η κυβέρνηση δίνει 30 εκ. ευρώ για την ίδρυση αστυνομικού σώματος μέσα στις σχολές και για κλειστά συστήματα παρακολούθησης, κάρτες εισόδου και face control στις σχολές μας που ως στόχο θα έχουν να καταστείλει τους φοιτητές και τον αγώνα τους για δημόσια και δωρεάν παιδεία!

Απαιτούμε να δοθούν τα 30 εκ. και όχι μόνο, για όλα όσα έχουμε ανάγκη σήμερα στις σχολές μας! Για αναβάθμιση υποδομών, διαμόρφωση ειδικών χώρων, προσλήψεις καθηγητικού προσωπικού και μονιμοποίηση των έκτακτων διδασκόντων, προσλήψεις καθαριστριών, υγειονομικού προσωπικού και ιατρικές μονάδες στελεχωμένες σε κάθε σχολή για το άνοιγμα και την ασφαλή λειτουργία των σχολών μας!» αναφέρουν οι φοιτητές σε ανακοίνωσή τους και καλούν σε νέα κινητοποίηση αύριο, Πέμπτη, στο Θόλο, μαζί με τους Συλλόγους Διδακτικού Προσωπικού, Διδασκόντων και Διοικητικού Προσωπικού Π.Θ.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, τα μαθήματα στο Π.Θ. γίνονται εξ αποστάσεως στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και το ίδρυμα περιμένει τις νέες κατευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας για το νέο εξάμηνο. Εξ αποστάσεως εξάλλου θα διεξαχθεί και η εξεταστική του Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου που ξεκινά στις 25 του μήνα σύμφωνα με απόφαση της Συγκλήτου του ιδρύματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου