ΤΟΠΙΚΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας φοιτητών στον θόλο του «Παπαστράτος»

παράσταση-διαμαρτυρίας-φοιτητών-στο-74610

Αντιδρούν στην εξ αποστάσεως παράδοση των εργαστηριακών μαθημάτων και της εξεταστικής

Με παράσταση διαμαρτυρίας στον θόλο του κτιρίου Παπαστράτος, σήμερα στις 12 σήμερα το μεσημέρι, «απάντησαν» φοιτητές στην απόφαση της Συγκλήτου βάσει της οποίας, τα προγράμματα σπουδών, τα εργαστήρια και η εξεταστική θα γίνουν εξ αποστάσεως για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που ενδεχομένως υπάρξουν.

Όπως είναι γνωστό, εξαίρεση θα αποτελέσουν μόνο οι κλινικές στα Τμήμα της Ιατρικής και της Κτηνιατρικής που θα γίνουν δια ζώσης για τους φοιτητές που βρίσκονται στα τελευταία έτη σπουδών και με βάση όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας για φοιτητές και ακαδημαϊκούς.

Στην απόφαση της Συγκλήτου αντιδρούν οι φοιτητές. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του ο φοιτητικός σύλλογος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής Βόλου σημειώνει ότι ενώ μέχρι και πριν τη συνεδρίαση της Συγκλήτου είχαν ληφθεί μέτρα ώστε να διεξαχθεί κανονικά το εξάμηνο και η εξεταστική, η απόφαση για ολοκλήρωση των μαθημάτων και εργαστηρίων αλλά και της εξεταστικής εξ αποστάσεως ήρθε να δημιουργήσει σύγχυση.

«Υπάρχουν εργαστήρια τα οποία, όπως δήλωσαν και οι ίδιοι οι καθηγητές, απαιτούν την φυσική παρουσία των φοιτητών για την διδασκαλία τους. Οι επιλογές που δίνονται είναι είτε να γίνουν τα εργαστήρια διαδικτυακά (εφόσον όμως το δεχτεί ο καθηγητής), είτε να μεταφερθούν για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος. Η δικαιολογία αυτής της απόφασης είναι πως δεν επαρκούν οι κτηριακές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, ώστε να καλυφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγιεινής για τους φοιτητές και τους καθηγητές. Ας μας απαντήσει λοιπόν το Πανεπιστήμιο και η Κυβέρνηση, σε περίπτωση νέου κύματος πανδημίας τον ερχόμενο χειμώνα, πως εγγυώνται ότι δεν θα χαθούν ξανά μαθήματα; Παράλληλα η σύγκλητος δεν ανακοίνωσε με ποιόν τρόπο θα γίνει η εξ αποστάσεως εξέταση, καθώς δεν έχει βρεθεί ποια πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί. Συνεπώς, φοιτητές και καθηγητές πηγαίνουμε στα τυφλά. Οι φοιτητές οφείλουμε να καταδικάσουμε την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που αντί να διεκδικήσει αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης προς τα Πανεπιστήμια, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε εγκαταστάσεις, εργαστηριακό και διδακτικό προσωπικό», αναφέρουν οι φοιτητές και καλούν σήμερα σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Θόλο με αίτημα «να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μη χαθεί το εξάμηνο, κανένα μάθημα, εργαστήριο ή πρακτική για κανένα φοιτητή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου