ΤΟΠΙΚΑ

Στο ακίνητο του ΙΚΑ στη Ν. Ιωνία το ΚΕΠΑ

στο-ακίνητο-του-ικα-στη-ν-ιωνία-το-κεπα-774568

Με επιπλέον προσωπικό και σε νέο κτίριο το ΚΕΠΑ στο Βόλο από αρχές Ιουνίου. Η συγχώνευση των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ Νέας Ιωνίας με τη κεντρική μονάδα του ΙΚΑ στο Βόλο «ανοίγει» το δρόμο για την μετεγκατάσταση του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηριών που μεταφέρεται στο ακίνητο του ΙΚΑ στη Νέα Ιωνία, δίπλα ακριβώς στο δημαρχιακό κτίριο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Κυριαζή

Από την ερχόμενη Δευτέρα 27 Μαίου οι διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ Νέας Ιωνίας μεταφέρονται μετά την απόφαση της Διοίκησης για συγχώνευση στο κεντρικό κατάστημα του ΙΚΑ στο Βόλο στην οδό Θρακών από όπου θα εξυπηρετούνται πλέον όλοι οι ασφαλισμένοι.

Ήδη ολοκληρώνεται η μεταφορά του αρχείου μέχρι και την Παρασκευή έτσι ώστε οι υπάλληλοι του υποκαταστήματος της Νέας Ιωνίας να μεταφερθούν από Δευτέρα στις νέες τους θέσεις στα αντίστοιχα τμήματα του ΙΚΑ στο Βόλο.

Το ακίνητο του ΙΚΑ που στεγάζονταν οι διοικητικές υπηρεσίες στη Νέα Ιωνία και το οποίο είναι ιδιόκτητο, θα στεγάζει σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν λάβει οι αρμόδιες υπηρεσίες τις υπηρεσίες του ΚΕΠΑ που παραλαμβάνουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων καθώς επίσης και τις υπηρεσίες προελέγχου εγγράφων και τις επιτροπές των γιατρών που πιστοποιούν αναπηρίες.

Η λειτουργία του ΚΕΠΑ στη Νέα Ιωνία, σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει από τα κεντρικά προσδιορίζεται από τις αρχές Ιουνίου.

Στο μεταξύ ολοκληρώνεται και η διαδικασία ενίσχυσης του ΚΕΠΑ με επιπλέον γιατρούς προκειμένου σε ορισμένες ειδικότητες να «ξεμπλοκάρει» ο πολύς όγκος αιτήσεων που υπάρχει για εξέταση σε διάφορες επιτροπές πιστοποίησης αναπηρίας.

Στο ΚΕΠΑ Βόλου προσλαμβάνονται τελικά 18 γιατροί, 7 καρδιολόγοι, 5 ψυχίατροι και 6 νευρολόγοι οι οποίοι θα ενισχύσουν τις επιτροπές αλλά και τις υπηρεσίες προελέγχου των δικαιολογητικών που υποβάλλονται.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων του ΙΚΑ, οι 18 νέοι γιατροί εκτιμάται ότι θα αναλάβουν υπηρεσία αρχές Ιουνίου στο Βόλο.

Οι ιατροί αυτοί θα συνάψουν συμβάσεις μίσθωσης έργου που έχουν εγκριθεί από τον Α.Σ.Ε.Π., δωδεκάμηνης διάρκειας, χωρίς δυνατότητα επιπλέον παράτασης.

Μέχρι σήμερα στις ειδικότητες νευρολόγου και ψυχιάτρου ο μέσος όρος αναμονής ήταν από 10 με 12 μήνες και περίπου 5 μήνες στα καρδιολογικά περιστατικά. Η πρόσληψη των επιπλέον γιατρών στο ΚΕΠΑ Βόλου θεωρείται σίγουρο ότι θα αποσυμφορήσει τα δεκάδες περιστατικά που περιμένουν προς εξέταση από το ΚΕΠΑ ατόμων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και έχουν υποβάλλει δικαιολογητικά προκειμένου να διεκδικήσουν επίδομα πρόνοιας ή ποσοστό αναπηρίας, μειώσεις στην εφορία ή και ακόμη κάρτα με μειωμένο κόστος στα ΑΣΤΙΚΑ ΚΤΕΛ.

Στο Βόλο κάθε μήνα εξετάζονται περίπου 300 άτομα στις επιτροπές που σημειωτέον στελεχώνονται από γιατρούς που μεταβαίνουν στη Μαγνησία από άλλες περιοχές της χώρας και κυρίως Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Η κατάσταση σύμφωνα με τους αρμοδίους θα ομαλοποιηθεί πλήρως εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία των προσλήψεων των νέων γιατρών που θα ενισχύσουν το σύστημα του ΚΕΠΑ σε όλη την Ελλάδα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου