ΤΟΠΙΚΑ

Ιδιοκτήτες ταξί στον Βόλο αναζητούν εργασία στον τουρισμό

ιδιοκτήτες-ταξί-στον-βόλο-αναζητούν-ε-76758

Εργασία στον τουρισμό αναζητούν ενόψει της θερινής σεζόν ιδιοκτήτες ταξί στον Βόλο. Θέλουν να νοικιάσουν τα αυτοκίνητά τους ή να τα αφήσουν εντελώς προκειμένου να αυξήσουν το οικογενειακό εισόδημα. Με τέτοια ακρίβεια στο πετρέλαιο τα έξοδά τους δεν βγαίνουν.

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ράδιο Ταξί Βόλου Ευδόκιμος Πασχαλίδης, λέει ότι η δουλειά μειώθηκε κατά 30-40% σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα της πανδημίας, ενώ το πετρέλαιο καίει τους επαγγελματίες του κλάδου, αφού έφθασε σχεδόν στα 2 ευρώ το λίτρο, αυξάνοντας υπέρογκα τα λειτουργικά έξοδά τους.

Είναι πάνω από 200 ευρώ το μήνα το κόστος για τα καύσιμα και σε αυτό το ποσό προστίθενται και τα έξοδα συντήρησης, τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, τα ελαστικά κ.α.

«Αρκετοί θα φύγουν για να βρουν εργασία στην εστίαση ή στον τουρισμό σε διαφορετικό αντικείμενο από το λειτούργημά τους. Οι υπόλοιποι δεν μας παίρνει να σταματήσουμε. Δεν έχουμε κάτι άλλο, αλλά αυτά που επιστρέφουμε για την οικογένειά μας είναι πάρα πολύ λίγα», σημειώνει.

Η ενεργειακή κρίση έχει δημιουργήσει κλίμα προβληματισμού και απογοήτευσης στον κλάδο. «Και να λήξει ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν πιστεύω ότι ποτέ οι τιμές θα επιστρέψουν στα προηγούμενα επίπεδα. Λειτουργούμε πλέον με άλλες βάσεις δεδομένων και την ενέργεια στο εξής θα την πληρώνουν ακριβά», τονίζει.

Αυτή τη στιγμή οι επαγγελματίες δουλεύουν μόνο με ηλικιωμένους. Από το πρωί μέχρι το μεσημέρι είναι η κίνηση που έχουν, μετά η δουλειά σταματάει απότομα. «Κυρίως ζητούν ταξί άτομα της τρίτης ηλικίας που θέλουν να μετακινηθούν στα ιατρεία, στο Νοσοκομείο. Αν περάσει το μεσημέρι, δεν υπάρχει ενδιαφέρον, ενώ οι πολίτες επιλέγουν πλέον να διασκεδάζουν μία φορά την εβδομάδα και αυτή είναι και πάλι πολύ περιορισμένοι.

Το εορταστικό τριήμερο η κίνηση ήταν περιορισμένη. Είναι απόλυτα λογικό αυτό. Με τέτοια ακρίβεια τα νοικοκυριά κοιτούν να καλύψουν τα απολύτως απαραίτητα», σημειώνει.

Ετσι αρκετοί ιδιοκτήτες ταξί αναζητούν εργασία για ένα καλύτερο μεροκάματο, προκειμένου να ανταπεξέλθουν. «Θα φύγουν αρκετοί, αφού είναι δύσκολη η επιβίωσή μας. Δεν είναι μόνο η ακρίβεια που μας ταλαιπωρεί τώρα. Εχουμε την πανδημία, τα παρελκόμενα της οικονομικής κρίσης», υπογραμμίζει.

Επισημαίνεται ότι ο Συνεταιρισμός Ράδιο Ταξί Βόλου ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2005, καθώς οι απαιτήσεις για ένα οργανωμένο δίκτυο μεταφοράς και εξυπηρέτησης επιβατών ήταν επιβεβλημένη για το πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης του Βόλου. Σήμερα μετράει περίπου 200 μέλη, τα οποία δουλεύουν συνολικά 280 αυτοκίνητα σύγχρονης τεχνολογίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου