ΤΟΠΙΚΑ

Στην αιώνια πόλη το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

στην-αιώνια-πόλη-το-2ο-επαλ-ν-ιωνίας-76786

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο από τα προγράμματα ERASMUS+ της τρέχουσας σχολικής χρονιάς για το 2ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας Βόλου. Το πρόγραμμα που αφορούσε σε κινητικότητα μαθητών για επιμόρφωση και πρακτική άσκηση στο εξωτερικό, είχε ως θέμα την «Ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών στο ηλεκτρονικό εμπόριο και το ψηφιακό μάρκετινγκ, με σκοπό την είσοδό τους στην αγορά εργασίας μέσω του ηλεκτρονικού επιχειρείν».

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 7 αγόρια και 2 κορίτσια από την Β’ τάξη των τομέων Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού, Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων και Πληροφορικής, 3 αγόρια και 2 κορίτσια από την Γ’ τάξη των ειδικοτήτων Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων, Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού και Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής και δύο συνοδοί καθηγητές.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στην Ρώμη της Ιταλίας από 27 Φεβρουαρίου έως 14 Μαρτίου. Η ομάδα ERASMUS+ εκπαιδεύτηκε στην ψηφιακή επιχειρηματικότητα και το marketing από την εταιρεία INFOL (μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός) σε συνθήκες που τηρούσαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφάλειας για τη διασπορά της COVID-19.

Με απαραίτητα προσόντα την καλή γνώση αγγλικών και την καλή χρήση Η/Υ, η εκπαίδευση των μαθητών περιελάμβανε τη δημιουργία ψηφιακής επιχείρησης, συζήτηση των εμπλεκόμενων με καταιγισμό ιδεών και εκτέλεση δημιουργικών προτάσεων διαφήμισης και προώθησης για προϊόντα και εταιρείες.

Η συνεργασία του ιταλικού εκπαιδευτικού φορέα με επαγγελματίες του είδους, έδωσαν την πραγματική διάσταση της επιχειρηματικότητας στους νεαρούς μαθητές. Η επαφή των εκπαιδευτών με τα παιδιά ήταν άμεση, ζεστή και ουσιώδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου