ΤΟΠΙΚΑ

Κυκλοφοριακές αλλαγές στο κέντρο από Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου

κυκλοφοριακές-αλλαγές-στο-κέντρο-από-767549

Τη συμβολή των πολιτών ζητά ο Δήμος Βόλου που προχώρησε σε διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων

Σε ισχύ τίθενται από την ερχόμενη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου, οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης. Οι κορύνες αποτελούν ήδη… παρελθόν στις κεντρικές οδικές αρτηρίες Ιάσονος και Δημητριάδος, όπου προβλέπεται λειτουργία λεωφορειολωρίδων, πλήρης απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των αυτοκινήτων και απομάκρυνση των κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ηδη από την περασμένη Τετάρτη, οι κορύνες αποτελούν παρελθόν στην Ιάσονος και Δημητριάδος. Στη δεξιά -βάση της ροής κυκλοφορίας- πλευρά των δύο οδών έχουν δημιουργηθεί λεωφορειόδρομοι που σηματοδοτούνται από μια παχιά κίτρινη γραμμή και έχουν γίνει διαγραμμίσεις για τα ρεύματα κυκλοφορίας.

Παράλληλα, έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία 12 συνολικά εσοχών, έξι στην Ιάσονος και ισάριθμων στη Δημητριάδος, οι οποίες θα χρησιμεύσουν για την προσωρινή στάση των αυτοκινήτων προκειμένου να εξυπηρετηθούν έκτακτες ανάγκες στο κέντρο της πόλης αλλά και οι ανάγκες της φορτοεκφόρτωσης. Σημειώνεται ότι τόσο στην Ιάσονος όσο και στη Δημητριάδος, απαγορεύεται πλήρως η στάση και στάθμευση των αυτοκινήτων από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Εξαιρούνται τα Σάββατα (από τις 3μ.μ. και μετά) και οι Κυριακές.

Σύμφωνα με τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, θα δημιουργηθεί δακτύλιος στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στο τμήμα της που περιβάλλεται από τις οδούς από Γαλλίας έως Ιάσονος και από Φιλελλήνων έως Κοραή. Στο δακτύλιο πέραν της απαγόρευσης της στάσης και στάθμευσης, θα ισχύσει συγκεκριμένο ωράριο φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων που θα γίνεται καθημερινά από τις 7:30 έως τις 10 το πρωί.

Εντός των ημερών αναμένεται να απομακρυνθούν και οι κάδοι απορριμμάτων και υλικών ανακύκλωσης. Παράλληλα με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσει και νέο σύστημα αποκομιδής των απορριμμάτων στο κέντρο της πόλης. Βάσει αυτού, προβλέπεται αποκομιδή των απορριμμάτων πόρτα – πόρτα με μικρό φορτηγάκι του Δήμου καθημερινά από τις 7:30 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, ανά δύο ώρες και σε προκαθορισμένα σημεία στα οικοδομικά τετράγωνα μεταξύ των οδών Δημητριάδος και Ιάσονος. Η αποκομιδή των αναλώσιμων υλικών θα γίνεται δύο φορές την ημέρα, στις 3μ.μ. και στις 10μ.μ.

Για τις αλλαγές που επέρχονται με το φιλόδοξο στόχο να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των δημοτών του Βόλου και να δώσουν λύση στο μείζον πρόβλημα του κυκλοφοριακού, σήμερα, Παρασκευή 28 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος και ο διοικητής της Τροχαίας Βόλου, κ. Κουλούρης, θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο.

Προσωπικές…προσκλήσεις

Για την εφαρμογή των νέων κυκλοφοριακών μέτρων, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμμόρφωση των οδηγών ως προς τις ρυθμίσεις. Τις τελευταίες δύο ημέρες, στελέχη της δημοτικής αρχής διανείμουν προσωπικές… προσκλήσεις στους πολίτες. Πρόκειται για φυλλάδια, μέσω των οποίων η μασκότ της πόλης, ο Νικόλας, ενημερώνει για τα νέα μέτρα και ζητά από τους πολίτες να συμβάλλουν στην προσπάθεια. «Αγαπητοί Βολιώτες και Βολιώτισσες, στην προσπάθεια της νέας δημοτικής αρχής για μια νέα αρχή και ένα νέο ξεκίνημα στην πανέμορφη πόλη μας, ζητάμε τη συμβολή σας. Από την 1η Δεκεμβρίου αρχίζει η εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και του νέου συστήματος αποκομιδής απορριμμάτων. Στην προσπάθεια αυτή σας θέλουμε αρωγούς. Γιατί ο Βόλος μας ενώνει», αναφέρεται μεταξύ άλλων στα φυλλάδια που διανεμήθηκαν πόρτα – πόρτα στο κέντρο της πόλης και χέρι – χέρι προς τους πολίτες.

(φωτο: Ηλίας Καράτσαλος)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου