ΤΟΠΙΚΑ

Μειώνονται τα επικόμιστρα στα ταξί από 1η Δεκεμβρίου

μειώνονται-τα-επικόμιστρα-στα-ταξί-απ-767594

Η ελάχιστη χρέωση με ραδιοκλήση διαμορφώνεται από 5,31 ευρώ στα 4 ευρώ

Σε σημαντική μείωση των επικόμιστρων θα προχωρήσει η εταιρεία EurotaxiVolos από τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014, μετά από πρόσφατη απόφαση που έλαβε με στόχο να διευκολύνει το επιβατικό κοινό στις μετακινήσεις του και ευελπιστώντας να αυξηθεί η επιβατική κίνηση στα ταξί της πόλης.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Ειδικότερα από 1η Δεκεμβρίου η ραδιοκλήση από 1,92 ευρώ που χρεώνονταν θα μειωθεί στα 0,60 λεπτά με αποτέλεσμα η ελάχιστη αποζημίωση με ραδιοκλήση να διαμορφώνεται από τα 5,31 ευρώ στα 4 ευρώ.

«Αντιλαμβανόμαστε τις οικονομικές συγκυρίες που επικρατούν στην Ελλάδα και γι’ αυτό πήραμε την απόφαση να μειώσουμε τα επικόμιστρα προσφέροντας στο επιβατικό κοινό οικονομική και άμεση εξυπηρέτηση. Οι νέες τιμές θα ισχύσουν από την ερχόμενη εβδομάδα και ελπίζουμε οι πολίτες να μας στηρίξουν και να επιλέγουν ταξί για τις μετακινήσεις τους. Αλλωστε είναι γνωστό ότι τα πράγματα στον κλάδο μας είναι οριακά και υπάρχουν συνάδερφοι οι οποίοι παλεύουν καθημερινά για να εξασφαλίσουν το μεροκάματο», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Eurotaxi Δημήτρης Φιλίππου προσθέτοντας ότι το τελευταίο διάστημα έχει μειωθεί σημαντικά η δουλειά στον κλάδο και φτάνει το 70%, γεγονός που αποδεικνύεται από τις γεμάτες πιάτσες ταξί του Βόλου.

Μάλιστα οι επαγγελματίες του κλάδου αποφάσισαν τη δεδομένη στιγμή να προβούν σε μείωση, προκειμένου να βοηθήσουν τους πολίτες για τις μετακινήσεις τους ενόψει Χριστουγέννων.

Οσον αφορά το Ραδιοταξί Βόλου, ο κ. Φιλίππου εξήγησε ότι λειτουργεί εδώ και τριάντα χρόνια και απασχολεί 10 άτομα προσωπικό, ενώ ο Συνεταιρισμός αριθμεί σήμερα 260 μέλη που διαθέτουν στόλο 200 επαγγελματικών οχημάτων. Επίσης, το τελευταίο διάστημα οι κάτοχοι smartphone μέσω ειδικής εφαρμογής μπορούν να καλούν ταξί χωρίς επικόμιστρο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου