ΤΟΠΙΚΑ

Σφραγίστηκαν αποθήκες πετρελαίου θέρμανσης

σφραγίστηκαν-αποθήκες-πετρελαίου-θέ-767587

Σφραγίστηκαν οι δύο πρώτες αποθήκες πετρελαίου θέρμανσης στο Βόλο για μη εγκατάσταση συστημάτων εισροών – εκροών από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων έπειτα από ελέγχους στο πλαίσιο της προσπάθειας για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, την προστασία των καταναλωτών από φαινόμενα εξαπάτησης και την εν γένει εύρυθμη λειτουργία της αγοράς πετρελαιοειδών προϊόντων.

Ειδικότερα μετά τους ελέγχους διακόπηκε προσωρινά η λειτουργία τεσσάρων αποθηκών πετρελαίου θέρμανσης, εκ των οποίων διατάχθηκε σφράγιση δύο αποθηκών και ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας μίας αποθήκης, λόγω μη εγκατάστασης συστήματος εισροών – εκροών σε αυτές.

Επίσης ανακλήθηκαν τέσσερις άδειες πωλητή πετρελαίου θέρμανσης και επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις σε τέσσερις μεταπωλητές πετρελαίου θέρμανσης, για μη εμπρόθεσμη καταβολή ανταποδοτικών τελών.

Εδώ και είκοσι ημέρες, όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη ξεκίνησαν εντατικοί έλεγχοι σε ολόκληρη τη Μαγνησία για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στο θέμα των καυσίμων οι οποίοι θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα από κλιμάκια της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων.

Οπως διευκρίνισε η κ. Κολυνδρίνη, οι δύο αποθήκες σφραγίστηκαν προσωρινά, με στόχο να εγκαταστήσουν τα συστήματα εισροών – εκροών και στο άμεσο μέλλον θα γίνουν ξανά επανέλεγχοι προκειμένου να διαπιστωθεί εάν συμμορφώθηκαν με τις σχετικές αποφάσεις του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Επίσης, η ίδια ανέφερε ότι όσον αφορά την εγκατάσταση και λειτουργία των συστημάτων εισροών – εκροών στη Μαγνησία βρίσκονται ακόμη σε μεταβατικό στάδιο και γι’ αυτό γίνονται τη δεδομένη στιγμή έλεγχοι διότι μελλοντικά θα επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα σε όσους δεν έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου