ΤΟΠΙΚΑ

«Φρούρια» τα τουριστικά καταλύματα της Μαγνησίας

φρούρια-τα-τουριστικά-καταλύματα-τ-766914

Πιστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δείχνουν οι έλεγχοι της ΠΥΤ Θεσσαλίας

Θετικά τα συμπεράσματα των σαρωτικών ελέγχων που διενεργεί η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Θεσσαλίας, με το σύνολο των 62 καταλυμάτων, που έχουν επισκεφθεί μέχρι στιγμής τα κλιμάκια, να τηρεί με απόλυτη προσήλωση τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Σύμφωνα με τους ελέγχους, που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής σε Μαγνησία και ευρύτερη Θεσσαλία, οι επαγγελματίες του τουρισμού εφαρμόζουν τα απαραίτητα μέτρα, ενισχύοντας τη γενικότερη προσπάθεια θωράκισης της περιοχής από τη διασπορά του κορονοϊού.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

«Ολοι οι έλεγχοι που έχουμε πραγματοποιήσει οδηγούν στο ίδιο συμπέρασμα. Οσες μονάδες λειτουργούν και όσες μονάδες ελέγχθηκαν εφαρμόζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα με θρησκευτική ευλάβεια. Είναι κάτι που μας έχει ξαφνιάσει ευχάριστα» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο προϊστάμενος του τμήματος ελέγχων και ανάπτυξης της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας, Νίκος Σαρούκος.

Στην ηπειρωτική Μαγνησία, ειδικότερα, έχουν ελεγχθεί 13 ξενοδοχειακές μονάδες και παράλληλα 14 μονάδες ενοικιαζομένων δωματίων – διαμερισμάτων και 5 τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες.

Επίσης τα κλιμάκια της ΠΥΤ Θεσσαλίας έχουν ελέγξει 5 ξενοδοχειακές μονάδες και 4 μονάδες ενοικιαζομένων δωματίων – διαμερισμάτων, στη Σκιάθο, στη Σκόπελο 3 ξενοδοχεία και 3 μονάδες ενοικιαζομένων δωματίων – διαμερισμάτων, μέχρι στιγμής, ενώ μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, δύο κλιμάκια αναμένεται να μεταβούν και στην Αλόννησο.

Την ίδια στιγμή, 20 μονάδες έχουν ελεγχθεί σε Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λάρισα, με την διαδικασία να συνεχίζεται.

«Η οργάνωση των καταλυμάτων που έχουμε ελέγξει μέχρι τώρα είναι τουλάχιστον εξαιρετική, τα αντανακλαστικά που έχουν αναπτύξει είναι πολύ καλά και διαπιστώνουμε ότι τηρούν τα πρωτόκολλα με απόλυτη προσήλωση. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ανοίξει τα καταλύματά τους με μια πληρότητα η οποία στην καλύτερη περίπτωση δεν ξεπερνάει το 20 με 22%, τουλάχιστον τις ημερομηνίες που διενεργήθηκαν οι έλεγχοι. Παρά την κατακόρυφη πτώση του τζίρου τους, εφαρμόζουν τα πρωτόκολλα που τους αυξάνουν το κοστολόγιο τουλάχιστον κατά 10%. Η πιστή τήρησή τους, σημειωτέον, δεν είναι μια απλή διαδικασία. Προς το παρόν είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνονται οι επιχειρηματίες, τουλάχιστον στις μονάδες που έχουμε ήδη ελέγξει» είπε ο κ. Σαρούκος.

Με τους ελέγχους να συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς μέχρι το τέλος της χρονιάς, στελέχη της Περιφερειακής Υπηρεσίας του ΕΟΤ Θεσσαλίας πραγματοποιούν ενημερωτικές δράσεις σε επαγγελματίες της περιοχής, δίνοντας απαντήσεις σε ερωτήματα και απορίες, προκειμένου να βοηθηθούν, δεδομένου ότι κινούνται σε αχαρτογράφητα νερά, με την αβέβαιη κατάσταση που καλούνται να αντιμετωπίσουν, να εντείνει την αγωνία και την ανάγκη για σαφείς κατευθύνσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου