ΤΟΠΙΚΑ

«Τσουνάμι» προβλημάτων στα ξενοδοχεία της Μαγνησίας

τσουνάμι-προβλημάτων-στα-ξενοδοχε-170302

Εκφράζονται φόβοι ακόμη και για λουκέτα, λόγω των δραματικών επιπτώσεων του κορονοϊού

Εγκλωβισμένοι σε κυκεώνα προβλημάτων βρίσκονται οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας, που βρίσκονται αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες καταστάσεις και τον φόβο του λουκέτου να στοιχειώνει την καθημερινότητα δεκάδων επαγγελματιών του κλάδου. Η ακύρωση συνεδρίων και σχολικών εκδρομών, ως μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, χαρακτηρίζεται ως το «κερασάκι στην τούρτα» από τους επαγγελματίες του κλάδου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, κάνει λόγο για «τσουνάμι προβλημάτων» με απρόβλεπτες επιπτώσεις για το μέλλον, ενώ εκφράζει φόβους ότι η αβεβαιότητα που χτυπά κόκκινο θα έχει δραματικές επιπτώσεις για το μέλλον του κλάδου.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων υπογράμμισε ότι «δημιουργείται τεράστιο οικονομικό πρόβλημα στους ξενοδόχους και σε όλα τα επαγγέλματα τα οποία εμπλέκονται με τον τουρισμό. Είμαστε σε απελπιστική, δραματική κατάσταση», είπε, ενώ εξέφρασε φόβους ότι εάν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, θα βρεθούν σε εξαιρετικά δυσμενή θέση οι ξενοδόχοι, που ήδη βρίσκονται σε κυκεώνα.

Η ροή των κρατήσεων έχει «παγώσει», οι ακυρώσεις συνεδρίων και σχολικών εκδρομών έχει ενεργοποιήσει μια σειρά αρνητικών εξελίξεων, ενώ κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει τι θα συμβεί το καλοκαίρι.

«Δεν θυμάμαι να έχει συμβεί κάτι ανάλογο στο παρελθόν» υπογράμμισε ο Γιώργος Ζαφείρης, ενώ επανέλαβε ότι οι συνέπειες από την «επέλαση» του κορονοϊού, είναι καταστροφικές για τον τουρισμό.

Βρίσκονται σε αναμονή

Σε αναμονή βρίσκονται οι επαγγελματίες του κλάδου, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Ζαγοράς, Θανάση Μπαρούτα, να επισημαίνει ότι «είμαστε συγκρατημένοι αυτή τη στιγμή, παρότι έχουν κάνει παύση οι κρατήσεις από το εξωτερικό, ενόψει του καλοκαιριού. Περιμένουμε μέχρι τα μέσα Απριλίου να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και είμαστε αισιόδοξοι ότι με την άνοδο της θερμοκρασίας, θα εξαλειφτεί ο ιός», προσθέτει.

Μεταφέροντας τον προβληματισμό των συναδέλφων του, επισημαίνει ότι «οι σχολικές εκδρομές ακυρώνονται, είμαστε σε διαβούλευση για την επιστροφή των προκαταβολών, αλλά διατηρούμε την ψυχραιμία μας. Είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε σε αυτά που θα χρειαστούν, εναρμονιζόμαστε με τα μέτρα και περιμένουμε να ξεκαθαρίσει το τοπίο».

Ακύρωση εκδήλωσης

Η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας ανέβαλε μέχρι νεοτέρας την προγραμματισμένη για χθες εκδήλωση στο Ξενία Βόλου, επισημαίνοντας, παράλληλα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ότι «μέριμνά μας είναι να αγωνιστούμε προκειμένου να βρούμε λύση στην αύξηση του προβλήματος, που δημιουργήθηκε με την απαγόρευση των συνεδρίων και σχολικών εκδρομών».

Η Ενωση Ξενοδόχων με χθεσινές διαβουλεύσεις έχει ζητήσει τα μέτρα να ισχύσουν για όλη την επικράτεια και συγκεκριμένα αναστολή της πληρωμής του ΦΠΑ, των εργοδοτικών εισφορών, των ρυθμίσεων στη ΣΔΟΕ και στα ασφαλιστικά ταμεία, των δόσεων στις τράπεζες και να βρεθεί μια λύση για το θέμα των εργαζομένων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου